It’s our identity/community, stupid!

De Wetstraatweek stond in het teken van het begrotingsdebat en de vertrouwensstemming. De premier hield een goede State of the Union, het begrotingsdebat verliep goed, de premier stond er, de N-VA stond er ook met sterke tussenkomsten van fractieleider De Roover, maar ook van meerdere parlementsleden. Ik kwam pas na middernacht ‘op de bühne’ en ging stevig in de clinch met SP.a en PS. Hun repliek was erg mager. Op het migratiethema blijven ze worstelen met hun verleden.

De rest van de week werd gedomineerd door de CETA-onderhandelingen. De PS laat zich op stang jagen door de communisten. Uitbreiding vreemdelingenstemrecht, de robottaks, CETA, de vierdagenwerkweek… Zo vervreemden ze verder in sneltempo van de publieke opinie, de Vlaamse, maar ook de Brusselse en Waalse.

Neen, van die boer geen eieren, laat deze regering dan maar ijverig doorwerken aan die ‘jobs, jobs, jobs’ en sociaal-economische structuurhervormingen zonder een door extreemlinks opgejaagde partij van archaïsche waanideeën over staat en proletariaat. Heb je trouwens dat filmpje gezien van onze Johan Vanovertvelt met zijn lege Zilverfondsdoos voor de Jongsocialisten? Auch.

Naast het sociaal-economische debat zal het cultureel-maatschappelijk debat over wie wij zijn als gemeenschap, over onze basisregels en waarden en normen enkel aan belang winnen. De inzet van de 2017-verkiezingen in Frankrijk, Nederland en Duitsland valt dan ook niet enkel onder de noemer ‘It’s the economy, stupid!’ te vatten, maar tevens onder die van ‘It’s our identity/community, stupid!’. De partij die hierop met de juiste antwoorden, toon en resultaten komt, wint.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s