Terugkeer naar de Mahgreb

Na 16 jaar onderhandelen ondertekenden Jan Jambon, Koen Geens en ik op 22 april 2016 een akkoord met Marokko over de betere identificatie en terugname van illegalen. In oktober zetten we 20 Marokkaanse criminelen op het vliegtuig vanuit de gevangenis naar hun thuisland. Onder hen twee verkrachters, waaronder een kinderverkrachter (kind van 10j, sic), dieven en drugsdealers.

Op 6 december vergezel ik de Premier naar Algerije om de onderhandelingen over een soortgelijk terugnameakkoord verder te zetten. Naast Marokko, is Algerije voor ons immers het belangrijkste land qua terugkeer van criminelen. Ook de onderhandelingen met Tunesië lopen verder, de Premier zet ook hier zijn schouders mee onder. Hij gaat begin december naar Tunis.

Ik ben maar staatssecretaris en mijn functie weegt wat te licht bij dergelijke internationale onderhandelingen. Een ‘staatssecretaris’ is niet echt een gekend begrip, een gekende functie in de Maghreb.

Het is dankzij de hulp van onze internationale zwaargewichten in de regering (Jan Jambon, Steven Vandeput, Didier Reynders en Charles Michel) dat er ein-de-lijk stevig schot in de zaak komt. Ik ben hen enorm dankbaar voor hun steun.

Stap voor stap, maar bijzonder vastberaden maken we dit land veiliger.

image

 

2 gedachtes over “Terugkeer naar de Mahgreb

  1. Proficiat Theo. En nu op naar alle andere groepen vreemde misdadigers die ons land onveilig maken. Zodat jullie Poetin kunnen weerleggen wanneer die schamper deed over Europa dat zijn eigen kinderen niet kan (wil?) beschermen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s