België – Turkije

Emir Kir is de woordvoerder van de PS over asiel en migratie. Emir steunt Erdogan door dik en dun. Eerder weigerde hij deel te nemen aan de minuut stilte in de Kamer ter nagedachtenis van de Armeense genocide. Di Rupo gaf hem toen een ‘berisping’, of zoiets. Hij is burgemeester van Sint-Joost, de ultieme smeltkroes. Het Koerdisch Instituut is gevestigd op grondgebied Sint-Joost en werd deze week aangevallen door Turkse nationalistische heethoofden. Aanleiding: een vreedzame manifestatie tegen het drieste bewind van Erdogan aan het Europees Parlement waar oa ook onze partij aan deelnam maar ook Alevitische, Armeense en Assyrische minderheidsgroepen. Opgesmeten door deze manifestatie en door Erdogan’s recente zware beschuldigingen tav België, gingen enkele Turkse nationalisten verhaal halen bij het Koerdisch instituut. Voor de Turko-Belg Emir Kir is hun colère te begrijpen en was de manifestatie tegen Erdogan immers hetzelfde als een betoging pro IS (sic).

Over de bedenkelijke relaties – zeker in het begin – tussen IS en het Erdogan-regime zullen we het maar niet hebben.

Veel linkse partijen hebben het moeilijk met hun Belgo-Turkse mandatarissen. Cdh kende de affaire Ozdemir, de Sp.a de affaire Koç, en Pehlivan en Yüksel bleven ook opvallend afwezig tijdens de Armeense gedenkminuut. Ziekte?

De PS laat Kir al jaren begaan. Electoraal is hij te belangrijk en dan wordt er al wel eens een links oogje dichtgeknepen en een moreel vingertje op zak gehouden. Ondertussen spitst de PS-kritiek op mijn beleid zich toe op intentieprocessen en me wegzetten als een of andere extreemrechtse cryptoracist. Veel inhoudelijke kritiek is er nooit bij.

Ze doen maar, wij werken alvast hard verder aan een ander migratiebeleid. De tijd van de PS-solden is gelukkig voorbij.

image.png

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s