Zwartmakerij

‘Francken sluit kinderen op.’ moest ik deze week meermaals lezen. Verschillende linkse parlementsleden (oppositie én meerderheid) schoten met scherp en schilderden me af als onmens.

Ik hoef deze zwartmakerij niet te pikken.

Met de bouw van de woonunits voor illegale gezinnen finaliseer ik het initiatief genomen door mijn voorganger Melchior Wathelet in de regering Leterme II, mét PS, mét cdH.
De gunning van de woonunits gebeurde trouwens onder de regering Di Rupo, mét PS, mét cdH, mét SP.a.

Waarom was er toen geen mediahetze?!

Linkse hypocrisie.

Over de grond van de zaak: het is niet omdat je kinderen hebt dat je de wet niet meer moet volgen, niet als je legaal bent, ook niet als je illegaal bent.

 

image

Advertenties

Een gedachte over “Zwartmakerij

  1. Het probleem van gezinnen (met kinderen) die steeds ‘verdwijnen’ vlak voor de repatriëring moet m.i. wel degelijk aangepakt worden. Dat afdoen als “Francken sluit kinderen op” is veel te kort door de bocht, en eigenlijk een typisch voorbeeld van titels in de media die een genuanceerd, doordacht beleid IN DE WEG staan. Asiel en migratie is een delicate, moeilijke kwestie die geenszins gebaat is met slogans en zwart-wit discours. Een beleid (proberen) voeren is overigens niet hetzelfde als ‘zo vuil mogelijk zijn’. De gevolgen van het non-beleid ten tijde van de Joegoslavische crisis zijn nu jammer genoeg nóg voelbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s