Orban

In zijn edito vergelijkt Bart Eeckhout mijn beleid met dat van Victor Orban. Aanleiding vormt mijn beleidsplan dat ‘te hardvochtig’ zou zijn. Zo spreek ik te veel over terugkeer en kent mijn voorstel om ‘zo snel mogelijk’ terug de Dublinprocedure toe te passen op Griekenland, geen genade in de ogen van deze ‘opiniërend hoofdredacteur’ van De Morgen.

Wat hij er niet bij zegt is dat de Europese Commissie olv christendemocraat Juncker en mét de socialisten aan boord, al maanden zélf aanstuurt op Dublinterugkeer naar Griekenland, zelfs ten laatste deze maand.

ik citeer uit het persbericht van 15 juni jl van de Commissie:

“Ultimately, the objective is to have Greece back in the Dublin system and to resume transfers by the end of December at the latest, in line with the Back to Schengen Roadmap.”

De Griekse opvangsituatie was toen slechter dan nu en toen heb ik De Morgen niet horen protesteren. Waar zaten de linkse opiniejournalisten toen om Juncker, Thyssen, Verhofstadt en Van Brempt te vergelijken met Orban? Waar zit het verschil, want ik zie het niet.

Ook de bewering dat de Europese steun aan Griekenland drastisch wordt teruggeschroefd houdt geen steek. De EU ondersteunt  het Griekse asiel- en opvangbeleid al jaren met vele honderden miljoenen euro. Wist je trouwens dat België het land is dat verhoudingsgewijs zowat het meest asielsteun verleent aan Griekenland, oa op vlak van personeel? We stuurden al tientallen experts om hen te helpen. Momenteel ligt dit stil owv de penibele veiligheidssituatie, maar ik ben in overleg met collega Mouzalas om dat zo snel mogelijk herop te starten. Moest een van onze asielexperts ginds trouwens iets overkomen, dan zou Eeckhout de eerste zijn om mijn ontslag te eisen. Gelet op alle internationale waarschuwingen en zo…

Ach ja, emojournalistiek met beperkte kennis van zaken, zoals zo vaak. Het geloofwaardigheidsprobleem van de klassieke media wordt er niet kleiner door.

Oordeel vooral zelf over mijn beleidsnota.

image

Advertenties

7 gedachtes over “Orban

  1. Te klein Theo dat soort “goedkope” opiniemakers om jou te schofferen. Als er ééntje goed bezig is ben jij het wel. Al wil ik daarmee al de anderen die in deze regering goed bezig zijn niet tekort doen!

  2. De ziekte van het journaille: doorgeprikt staat netjes.
    Een bedenking: De relatie journalistiek – politiek is niet simpel. Soms is de waarheid ook onwelgevallig voor de politici (NIET in dit geval en niet voor het asiel en migratiebeleid) en negeren ze straal de bedenkingen. Werkelijkheidsverlies is geen privilege van de journalisten, maar zij hebben wel het ‘alleenrecht’ om dagdagelijks hun waarheid te verkopen zonder dat ze daarop aangesproken worden. Er zijn gelukkig steeds meer alternatieven.

  3. Theo Francken zou best niet te veel aandacht schenken aan wat de hoofdredacteur van De Morgen zegt en schrijft. Dat is hem echt te veel eer geven die hij echt niet verdiend. Als het in De Morgen staat of van De Morgen komt dan kun je dit ofwel negeren ofwel argwanend lezen. Objectiviteit is aan hen niet besteed. Linkser dan links en allergisch aan rechts. Law and order, dat kennen ze niet.

  4. Wat jij doet, doe je zeer goed. Solidariteit heeft grenzen nodig want anders blijft ze niet duren ! Goed dat jij die grenzen aangeeft. Voor vandaag en ook voor (De) morgen. Daar kunnen geen 100 Eeckhouts aan tornen.Gewoon verder doen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s