Somalië

7 jaar geleden werd het Belgische baggerschip de Pompeï gekaapt door Somalische piraten in de golf van Aden. Voor deze kaping en gijzelneming werden twee piraten in België veroordeeld. Een van de twee kwam gisteren vrij. Probleem was echter dat hij illegaal in België verbleef. Hij moest dus absoluut terug. We moesten de Somalische autoriteiten overtuigd krijgen om hem terug te nemen, maar geen enkel Europees land kan gedwongen terugkeer doen naar Somalië.

Maar, het is gelukt! De piraat is vannacht door onze luchthavenpolitie gerepatrieerd naar Mogadishu. Voor de eerste keer in meer dan 15 jaar lukt dit nu terug.
Dit is geweldig nieuws. Ik wil dan ook iedereen bedanken die hier de afgelopen maanden achter de schermen aan heeft meegewerkt.

Het zijn soms kleine stapjes, maar het gaat wel vooruit en in de goede richting. Eindelijk.

 

piraat

Advertentie

2 gedachtes over “Somalië

  1. las het ookal op http://forumsomalia.nl Las daar ook dat hij in de val was gelokt door belgie. Ze namen namelijk contact op en deden alsof ze een film met hem wouden opnemen een soort van captain morgan film. Maar toen hij hier meer in stemde werd hij in de boeien geslagen door de autoriteiten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s