Toegang ANG fors uitgebreid

Één van mijn kritieken als oppositielid was dat de Dienst Vreemdelingenzaken al te vaak ‘blind vliegt’ als het gaat om het beoordelen van verblijfsaanvragen. Er is te weinig info over het mogelijks politionele en gerechtelijke verleden vd aanvrager.

Om hieraan tegemoet te komen moet de DVZ rechtstreeks toegang krijgen tot de ANG, de gegevensdatabank vd politie. DVZ vraagt dat al jaren maar de PS hield dat steeds tegen.

Sinds enkele maanden is het zover. Als eerste niet politiedienst krijgt de DVZ toegang tot de ANG. En dit wérkt. Meerdere verblijfsaanvragen, aanvragen tot vestiging en zelfs verblijfsverlengingen zijn sindsdien verticaal geklasseerd omdat betrokkene heel wat meer op zijn kerfstok blijkt te hebben dan hij zelf toegeeft.

Eerst hadden maar 3 gecertificeerde medewerkers van DVZ toegang tot de ANG, sinds maandag zijn het er 41.

Deze maatregelen lijken misschien niet zo wereldschokkend, maar ze maken ons land echt veiliger. Geen grote woorden, maar concrete daden.

image

Advertenties

Een gedachte over “Toegang ANG fors uitgebreid

  1. Prachtig , zo moet het zijn, dit is de enige mannier om te weten welk vlees men in de kuip heeft ( binnen komt ) als men zoals het vroeger was niets of niemands handel & wandel als niet belg kan nagaan , is het hek van de dam en krijgt men toestanden zoals in Molenbeek enz …. Ik begrijp niet waarom de PS dit altijd heeft tegen gehouden , Men zou gaan denken dat zij ( de PS ) als een soort dictator partij over alles en iedereen wilden beslissen in dit land , als het voor de partij maar goed uitkwam . De trein van verandering loopt goed , en in ieder station komt er een wagon bij , maar ook al wordt de last zwaarder , het treintje trekt zich terug op gang om rustig maar zeker aan de verandering verder te werken . Prachtig gedaan Mr – Francken .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s