Schrijven we geschiedenis?

Ik gaf mijn administratie de opdracht om een tandje bij te steken om de historische achterstand inzake regularisaties weg te werken. Met effect, door extra versterkingen nam de DVZ in januari maar liefst 538 beslissingen, het hoogste maandcijfer in vele jaren. Slechts 70 eindbeslissingen waren gunstig.

Als we dit hoge tempo kunnen volhouden, is de achterstand tegen september volledig weggewerkt, daarmee haalt DVZ ruimschoots de door mij opgelegde doelstelling om tegen het eind 2017 alle regulachterstand weg te werken. Dit zou voor het eerst ooit zijn! Sinds 1980 bestaat de vreemdelingenwet en bestaat de mogelijkheid tot regularisatie. Volgens Freddy Roosemont ontstond er door de stormloop van aanvragers van bij het begin een stevige dossierachterstand bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Een achterstand die nooit weggewerkt geraakte. Tot over enkele maanden dus. Reden? Streng zijn, maar vooral doordat ik de aanvragen betalend heb gemaakt. Binnenkort zelfs tot 350€ per meerderjarige persoon per aanvraag. Vroeger was alles gratis. Ik heb me daar altijd sterk tegen verzet.

Geen jarenlange procedureslagen meer, geen rechtsonzekerheid, geen lange onduidelijkheid meer voor de vreemdeling én voor de ontvangende samenleving. Binnen enkele weken een duidelijke JA of NEEN. Is het een JA, Ok dan kan je minstens tijdelijk blijven, is het NEEN dan moet je terug.

We zijn er nog niet, en de laatste loodjes wegen het zwaarst, maar als we er geraken, hebben we migratiegewijs echt iets historisch bereikt.

theofrancken_av

 

Advertentie

4 gedachtes over “Schrijven we geschiedenis?

  1. Super ga ze door maar af en toe een pauze nemen he,want we willen dat je gezond blijft .dus nog wat vitamientjes nemen dan zal dat wel lukken

  2. Fantastisch Mijnheer Francken!
    De kritiek kan ik niet meer aanhoren. Ik geloof toch dat U , zoals ieder weldenkend mens, wil dat ieder mens op aarde recht heeft op eten, drinken, warmte en een dak boven zijn hoofd.Maar, er zijn grenzen en die grenzen zijn “de wetgeving van een land=visa” m.a.w. de mogelijkheid van een land en zijn democratie.
    gr.
    lilian

  3. Enkel nog Christenen en aanverwanten toelaten///// Een mossellimstop zoals de bevolking wil!!!! En dan ben je een held…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s