Opstand aan boord

Herinnert u zich de tijd dat het bon ton was om op het vliegtuig een opstand te organiseren tegen een aan de gang zijnde repatriëring? Brusselse politici van linkse signatuur gaven het goede voorbeeld (Saïdi, Mandaila, Khattabi, Kir…).

Wel, die tijd is gelukkig voorbij. Sinds mijn aantreden worden aanstokers ook effectief voor de rechtbank gesleept en veroordeeld. Voor het eerst ooit.

Zo ook gisteren. Er werd door de 52ste Kamer van de Nl. Correctionele Rechtbank te Brussel het vonnis uitgesproken in de zaak M.M., de relstoker van dienst op een Kinshasavlucht een jaar geleden.
Op strafrechtelijk gebied werd hij veroordeeld tot een geldboete van 150 EUR (meer de opdeciemen gebracht op 900 EUR) en een vervangende gevangenisstraf van 1 maand.
Op burgerlijk gebied werd betrokkene veroordeeld tot betaling aan de Belgische Staat van een schadevergoeding van 940 EUR.

Sinds we hier echt een punt van maken is het aantal georganiseerde opstanden aan boord sterk gedaald.

image

Advertentie

Een gedachte over “Opstand aan boord

  1. Hebt u ook iets bedacht om die linkse onnozele wetsovertreders (waarvan u de namen vermeldt) van antwoord te dienen? Dit zou pas ontradend werken, denk ik! Hoewel, sommigen zijn zo sectarische, gefrustreerd, onbeholpen, geïnstrumentaliseerd… dat het wellicht onbegonnen werk is! Al heel veel dat u die schavuit een lesje leerde. Streng én rechtvaardig volharden in de boosheid! U ijvert voor het algemeen belang! Dominique Viaene.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s