22/3

Op 9/11 was ik met de Vlaams Parlementsfractie van de Volksunie op fractiedagen in Lennik, op 22/3 zat ik in de Oostkantons voor een bezoek aan het noodopvangcentrum in Elsenborn, ver weg van Brussel. Het duurde dan ook een tijd voor alles goed en wel doordrong tot in het diepe Oosten van het land.

Vandaag is een dag van herdenking en stilte. Uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden.

Vandaag staan we stil, het afgelopen jaar hebben we allesbehalve stil gezeten. De strijd tegen de radicale Islam draait op volle toeren. Met onze F16’s in Irak en Syrië, met onze Special Forces in Erbil en elders, met onze militairen op straat. We veroveren elke dag terrein op IS en we zullen winnen. Zij zijn sterk, wij zijn sterker.

Naast het immense werk van onze Steven Vandeput op Defensie en sterke Jan Jambon op Veiligheid, hebben ook wij ons steentje bijgedragen. Door de oprichting van een cel Radicalisme binnen de Dienst Vreemdelingenzaken, door al 26 verblijfskaarten van Syriëstrijders in te trekken, door voor het eerst ooit een radicale imam uit te wijzen, door veel strenger te screenen op radicale asielzoekers, door voor het eerst ooit importimams een halt toe te roepen, door een strengere vreemdelingenwet door het parlement te loodsen. En gisteren zetten we alweer een stap voorwaarts door het aantal personeelsleden van DVZ dat toegang heeft tot de ANG, de nationale politiedatabank, uit te breiden van 3 naar 32. Zo hebben we meer capaciteit om vreemdelingendossiers grondiger te screenen.

Vanavond zet ik, net als een jaar geleden, opnieuw deze brandende kaars voor onze deur. Uit respect, bedroefdheid en nagedachtenis. Maar ook uit vastberadenheid, woede en weerbaarheid.

Op ons kunt U rekenen.

IMG_8762

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s