Visazaak: ten gronde

Goed nieuws!

Waar we in de dwangsomzaak over het gezin uit Aleppo gelijk kregen obv een procedurefout, geef de RVV (Raad voor Vreemdelingenbetwistingen) ons in de visakwestie nu ook ten gronde gelijk.

In hun vonnis dat gisterenavond werd betekend op DVZ (en dat we om 19u ook bezorgden aan de advocaten van de tegenpartij) volgt de RVV volledig het antwoord van het Europees Hof van Justitie op de aan hen gestelde prejudiciële vraag. Géén visa kort verblijf om asiel aan te vragen, NOOIT, want visa kort verblijf dienen hier niet voor. Dus ook géén sprake dat asielvisa kort verblijf een discretionaire bevoegdheid zouden zijn van de Lidstaten. Dat is wél het geval voor de visa lang verblijf voor humanitaire redenen (Art.9 VW), maar ook daar zegt de RVV in dit vonnis dat de aanvraag duidelijk voor kort verblijf was en dat de DVZ niet verplicht is om een aanvraag te herkwalificeren naar een visumaanvraag voor lang verblijf. Wat ik dan ook niet ga doen.

Kortom, de RvV zegt dat het gezin geen belang meer heeft omdat er geen kort verblijf visum mag worden gegeven omwille van het EU arrest.

3 juridische overwinningen op 3 in deze visazaak. 3 op 3, niet slecht voor iemand die ‘een totaal gebrek aan juridische strategie’ werd verweten. En dat was dan nog een van de liefste commentaren. 😉

Nu nog die dwangsommen laten annuleren en dan is deze strijd gestreden.

We werken verder in het algemeen belang…

Deel dit bericht aub. Jullie krijgen hier de primeur. Ook goed nieuws mag gedeeld worden, nietwaar? 😉

Bedankt!

BEF-ADVOCAAT-GERECHTSHOF-GRONINGEN-TOGA

NLD-20040204-GRONINGEN: Toga met bef. ANPFOTO KOEN SUYK

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s