Regularisaties

Als we de migratiepuinhoop van het verleden echt willen opkuisen, dan moeten we ervoor zorgen dat vreemdelingen op korte termijn een antwoord krijgen op hun asiel- of verblijfsaanvraag, beroepsprocedure incluis. En als het neen is, moet men terug.

Enkel zo krijg je een correct migratiebeleid.

Zo een historische puinhoop bij uitstek is de puinhoop van de regularisaties van illegalen. Collectieve regularisatiecampagnes in combinatie met een beperkt ‘repatriëringsrisico’, maakte de keuze voor de illegaliteit aantrekkelijker dan terug te keren.

We hebben een IMMENS werk geleverd om de achterstand in te halen. En we zijn er bijna.
Hoofdreden? Vreemdelingen moeten nu betalen voor hun regularisatieaanvraag in plaats van alles GRATIS aan te bieden. Want doordat het gratis was, bleef men maar nieuwe aanvragen indienen. Dat is voorbij: kostprijs 215€ per persoon vanaf 1/3/2015 en sinds 1/3/2017 zelfs 350€ pp.

Op 30 april 2017 waren er nog 2.441 resterende regularisatieaanvragen 9Bis open. Het maandelijkse gemiddelde aantal nieuwe aanvragen in 2017 is 267. De input vertoont overigens duidelijk een neerwaartse tendens sinds de tweede verhoging van de bijdrage tot 350€. In februari 2017 waren er 321 nieuwe aanvragen, in maart nog maar 291 en in april 216. Met een gemiddelde aantal maandelijkse beslissingen van 525 mag erop gerekend worden dat tegen begin september 2.100 oude aanvragen verwerkt zullen zijn.

img_8416

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s