Emojournalistiek

‘Ali (12) is 2,5 uur naar school onderweg om 6e leerjaar met klasgenootjes te kunnen afmaken.’

Dit verhaal beroerde velen. Politiek stonden de goedkope oppositieverwijten klaar. ‘Schandalig en onmenselijk.’ Toch is niets wat het lijkt.

Ten eerste wil ik benadrukken dat dit gezin door ons werd binnengevlogen via het hervestigingsprogramma. Géén illegale mensensmokkel, géén bootvluchtelingen. Wel ruimhartig beleid.

Daarnaast wil ik tevens benadrukken dat het OCMW van Wemmel alles in het werk heeft gesteld om dit gezin optimaal te begeleiden. Ze boden zelfs een woning aan te Opwijk. Ondanks het feit dat Opwijk nabij Merchtem is, liet het gezin weten geen interesse te hebben gezien de woning moeilijk bereikbaar was met het openbaar vervoer…

Een verlenging van het bestaande huurcontract te Wemmel tot het einde van het schooljaar was onmogelijk omdat het vrijwillig aangegane (!) huurcontract te Geraardsbergen al startte op 1/5/17. Dubbele huur betalen was onhaalbaar voor het gezin. Het gezin leeft van een leefloon.

Op dit moment verblijven zij in een mooie nieuwbouwwoning (via Caritas) en hebben zij het geluk dat een school te Geraardsbergen nog plaats kon bieden voor de kinderen. Deze school is op wandelafstand van de nieuwe woning!

Toch spijtig dat géén enkele journalist de ware toedracht bracht en geen contact opnam met het OCMW van Wemmel of met ons.

Emojournalistiek van de bovenste plank.

Advertenties

4 gedachtes over “Emojournalistiek

  1. Ik probeer ook een woning te vinden voor mij alleen ,plus werk ,gaan we onderhand ons eigen volk wat helpen veeeeel mensen die op afgrond leven ,en die er verder worden ingeflikkerd al een nagedacht ,wat die , opvallende liefdadigheid met zich meebrengt ,langs een kant ,mag je je rug niet keren naar heel dat moslim gedoe ,islam angst ,en dat ze succes oogsten met terror is wel duidelijk ,als je de moslims niet helpt vallen er bommen ,heb ik de indruk

  2. De waarheid wordt door de oppositie en de vooral linkse media voortdurend verkracht. Doe zo verder Theo , wij die uw beleid toejuichen rekenen op u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s