Soedan – Art 3 EVRM

Er bestond deze week wat ophef over een verloren Soedanzaak voor het Brusselse Hof van Cassatie. Minder aandacht is er echter voor het feit dat we de meeste zaken winnen. Een overzicht:

Voor de kerstvakantie: rechtspraak (4 arresten) van de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) van Brussel FR over Soedanezen (Dublin en/of Khartoem) en toetsing artikel 3 EVRM = in ons voordeel. Het Hof van Cassatie heeft op 3 januari 2018 een beroep van een Soedanees tegen deze rechtspraak verworpen.

Tijdens kerstvakantie: 2 arresten (1 Dublin Italië/1 Khartoem) en toetsing artikel 3 EVRM = in ons nadeel. Het Hof van Cassatie heeft deze week onze beroepen tegen deze arresten verworpen. Het Hof  zegt niet dat er een schending van artikel 3 was, maar wel dat de rechters goed hebben gemotiveerd tav de schending van artikel 3. Het Hof van Cassatie doet gewoon een marginale controle. Dit betekent dus dat de rechters van de KI hun huidige rechtspraak (opnieuw in ons voordeel) op basis van dit arrest NIET hoeven te wijzigen (ze mogen het uiteraard wel, maar de stelling van het Hof van Cassatie is niet algemeen genoeg om verplicht te zijn, op 3 januari oordeelde het Hof immers nog omgekeerd, wel in ons voordeel).

Na de kerstvakantie: rechtspraak (3 arresten) van de KI Brussel FR over Soedanezen (Khartoem) en toetsing artikel 3 EVRM = in ons voordeel.

Er zijn nu 2 hangende beroepen van DVZ tegen beslissingen tot vrijlating van de raadkamer.

Advertentie

Een gedachte over “Soedan – Art 3 EVRM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s