Desinformatie

De linkse, totaal vooringenomen sensatiesite Apache – bekend van de Antwerpse SAMEN-begrafenis na de dodelijke treffer door de door hun opgeklopte vastgoedboomerang, beweert vandaag dat de Dienst Vreemdelingenzaken asielzoekers desinformeert.

Er klopt niets van hun beweringen. De infobrief die rondgedeeld wordt betreft wel degelijk de geactualiseerde versie die op 23 maart 2017 werd gevalideerd. De behandelingstermijnen die daarin vermeld staan zijn correct. Daarenboven staat klaar en duidelijk vermeld dat de behandelingstermijn “kan” oplopen tot die welbepaalde periode, niet “zal” oplopen. De termijnen zijn in de praktijk voor elke asielzoeker immers anders. DVZ signaleert ons zelf indien de brief actualisering nodig heeft.

Dat sommige asielverzoeken nog steeds lang aanslepen is een logisch gevolg van het feit dat het CGVS nog steeds bezig is met het verwerken van de gigantische administratieve achterstand die opgelopen werd tijdens de asielcrisis van 2015 (toen dienden maar liefst 44.000 personen een aanvraag tot bescherming in, die allemaal individueel en grondig moeten worden onderzocht). Daar wordt keihard aan gewerkt, met extra personeel en extra budgetten die door de regering verzekerd werden in tijden van besparing. Desalniettemin zal het CGVS allicht pas in de zomer van dit jaar aanknopen met een normale werkvoorraad, waardoor het mogelijk zal worden om voor elke asielzoeker een beslissing af te leveren op een termijn van enkele maanden. Eens we zover zijn, zal DVZ ons signaleren om de brieven aan te passen aan de behandelingstermijnen die dan zullen gelden.

Wat betreft de Dublinprocedure wordt expliciet gesteld dat er uitzonderingen zijn, die evenwel “zeer strikt zullen worden toegepast”. Ook dat is correct. Nergens wordt gesteld dat iedereen met een Dublin-hit een Dublinweigering zal krijgen.

De stelling dat er “enkel onderdak en eten” wordt gegeven dient begrepen te worden in de zin dat er geen leefloon wordt uitgekeerd, wat mensensmokkelaars onterecht wijsmaken aan hun klanten om hen een reis naar ons land te verkopen. Daar wordt strikt op toegezien. Ook dat is dus correct. Deze brieven zijn functioneel opgevat, namelijk om de mythes te ontkrachten die mensensmokkelaars vertellen over ons land. Uitgebreidere informatie wordt door de overheid verspreid in de vorm van folders, evenals mondeling door de medewerkers van het CGVS en FEDASIL.

Advertenties

2 gedachtes over “Desinformatie

  1. Ik hoop echt dat er een eind komt aan Calvo en zijn linkse bende die blijven sugurere dat onze staatssecretaris zijn werk niet naar behoren zou uitoefenen. Lang leve de N-VA ✌️.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s