Onverwijderbare jihadi’s

Slecht nieuws. De vreemdelingenrechtbank (Raad voor Vreemdelingenbetwistingen RVV) houdt een tweede geplande repatriëring van een veroordeelde Marokkaanse terrorist tégen.

Ik heb eerder deze Marokkaanse jihadi zijn Belgische verblijfspapieren afgenomen. Hij werd onlangs vanuit zijn gevangeniscel overgeplaatst naar een gesloten centrum voor illegalen met het oog op een repatriëring naar Marokko. De RVV houdt dit nu tegen wegens mogelijke schending het niet-folteringsbeginsel in Marokko (het befaamde Artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens EVRM). Dit is de tweede keer in enkele weken tijd. We hebben een nieuwe verwijderingsbeslissing genomen, de zitting vond gisteren plaats. Eerstdaags verwacht ik een nieuw arrest van de RVV. Ik houd jullie op de hoogte.

Advertenties

2 gedachtes over “Onverwijderbare jihadi’s

  1. Dit loopt de spuigaten uit, Het betekent dat elke inwijkeling zich hier op ongeoorloofde wijze en in strijd met de wetten kan en mag manifesteren want hij geniet in wezen onschendbaarheid. Als U als Belg of Nederlander etc. ook maar ergens de wet overtreed van het land waar u op dat moment verblijft, zet deze U zonder pardon na de straftijd gedaan te hebben over de grens middels uitwijzing. Geen discussie. Waarom leiden de RVV een eigen leven en wereldvreemd in haar opvattingen. Word er iemand uitgewezen is dat te danken aan zijn gedragingen en had hij/zij dat maar eerder moeten bedenken. Ik begrijp de wanhoop van de heer Theo Francken en steun hem derhalve in zijn vertwijfeling.

  2. On dit que le maroc respecte les droit de l’homme alors de quoi ce mêle cette organisation et moi aussi je suis dorigine marocaines.
    Qui ne respecte pas la loi n’a rien à faire ici.
    Et je pense que le maroc est plus apte à juger ces personnes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s