AMIF-Fonds

Een aanzienlijk deel van de asielzoekers komt uit landen die verscheurd zijn door burgeroorlog.

Sommigen asielzoekers hebben daardoor traumatiserende ervaringen meegemaakt, die hen mentaal getekend hebben voor het leven.

De medewerkers van onze opvangcentra gaan met die problematiek zo goed mogelijk om en steunen daarvoor op gespecialiseerde diensten, psychologen en psychiaters.

Met behulp van het Europese AMIF-structuurfonds schakelen we nu een versnelling hoger. Het Croix Rouge, Rode Kruis Vlaanderen en CNP Saint Martin krijgen geld om mobiele teams op poten te zetten voor ambulante psychologische hulpverlening. De KUL wordt ondersteund, via het project ResCareRefugees, om een residentieel psychiatrisch en trauma-therapeutisch aanbod uit te bouwen specifiek voor kinderen uit oorlogsgebieden. En St-Alexius Grimbergen krijgt fondsen om gerichte psychiatrische behandeling en begeleiding op maat aan te bieden onder de vorm van kortdurende crisisinterventie.

In totaal kunnen we, dankzij dit Europese fonds, 2,3 miljoen euro investeren in de geestelijke ziekenzorg voor deze mensen. Een hele stap vooruit. ❤️👍

Advertenties

Een gedachte over “AMIF-Fonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s