1 jaar strengere Vreemdelingenwet aka de ‘Deportatiewet van Francken’

Vandaag vieren we een belangrijke symbolische verjaardag. Exact één jaar geleden slaagde ik er in om, na veel getouwtrek, de intrekking van het verblijfsrecht van zware buitenlandse criminelen fors te versoepelen, via een ambitieuze hervorming van de Vreemdelingenwet.

Daarmee kwam een einde aan een waanzinnige Belgische toestand, ingevoerd onder de Paarse regering Verhofstadt in 2005. Op vraag van de PS werd het toen onmogelijk gemaakt om buitenlanders te repatriëren die hier geboren waren, of voor hun twaalfde kwamen wonen. Ongeacht de lengte van hun strafblad. Ongeacht of zij een acuut gevaar vormden voor de openbare orde of niet. Die immuniteit werd met onze wetswijziging opnieuw afgeschaft. Wie het hier als buitenlander werkelijk té bont maakt, en zodoende onze samenleving in gevaar brengt, die gaat eruit, hier geboren of niet. Daarmee hebben we één van de belangrijkste “migratietrofeeën” van de PS verwezen naar waar ze thuis hoort: de prullenmand van de geschiedenis.

Uiteraard ging dat allemaal niet zonder slag of stoot. U herinnert zich ongetwijfeld de felheid waarmee links vorig jaar mijn wetsvoorstel afbrandde. Met mijn ‘Deportatiewet’ zou ik ‘tweederangsburgers’ creëren en de mensenrechten schenden. Een jaar later staat mijn wet nog steeds als een huis. De vreemdelingenrechtbank valideerde al tot 7 keer toe mijn intrekkingsbeslissing. Het Grondwettellijk Hof moet zich nog uitspreken maar aangezien de Raad van State geen enkele opmerking gaf, ben ik ook hier gerust in hun oordeel.

Excuses nadien heb ik niet gehoord, noch ontvangen. Maar die heb ik ook niet nodig. Politiek is nu eenmaal geen stiel voor doetjes. Ondertussen werken wij naarstig verder. Onverstoord. En dat is hoog nodig, want door het laxisme van het verleden zitten er nogal wat zware jongens in onze gevangenissen.

Vandaag, één jaar later, heb ik op basis van de nieuwe wetgeving al van 112 van hen het verblijfsrecht kunnen intrekken. Stuk voor stuk kerels (vreemdelingen, géén Belgen) met een ellenlange waslijst aan veroordelingen, gaande van verkrachting met geweld tot gewapende overval en terrorisme. Lui die een acuut gevaar voor onze samenleving betekenen en die, wat mij betreft, niet hoeven te rekenen op een zoveelste kans op herintegratie in onze maatschappij.

Vroeger konden deze bajesklanten uitkijken naar hun vrijlating. Vandaag kijken ze aan tegen een repatriëring naar hun land van nationaliteit, met een jarenlang inreisverbod erbovenop.

Véél bagger heb ik toen over mij gekregen, exact een jaar geleden. Maar ik heb doorgezet. Dat kon ik maar, omdat ik toen wist dat jullie daarbij pal achter mij stonden. Diepe dank daarvoor. ❤️👍

B1EA7F1E-4AB6-4DF3-8077-31C44E3CFED8

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s