Meten is weten

De migratie naar ons land is zeer divers, zowel qua landen van oorprong als qua migratiemotief, waardoor ook de economische impact ervan enorm divers is. Tot op vandaag bestaan er geen economische studies die die complexiteit in rekening nemen. Nochtans toonde onderzoek van het Nederlandse Centraal Planbureau aan dat die economische impact enorme verschilt naar gelang het migratiekanaal waarlangs de migrant zich in Nederland vestigde.

Ook voor ons land zal die impact van niet-Europese migratie nu eindelijk berekend worden door de Nationale Bank en dit per afzonderlijk migratiekanaal: arbeidsmigratie, asielmigratie, gezinshereniging en regularisatie.

Dat is dringend nodig, want meten is weten. Indien zou blijken dat arbeidsmigratie bijvoorbeeld een duidelijke economische en fiscale meerwaarde betekent voor ons land, dan kan dat een overtuigend argument zijn om een nog opener economisch migratiebeleid te voeren, naar het model van Canada. Anderzijds lijkt het me ook logisch dat migratiekanalen die resulteren in een duidelijke economische en fiscale kost voor onze samenleving moeten worden teruggeschroeft.

Het kan immers niet de bedoeling zijn dat immigratie een kost wordt voor de ontvangende samenleving, bovenop de sterk stijgende kosten voor de vergrijzing.

Advertentie

Een gedachte over “Meten is weten

  1. stop met volk van een bepaalde religie binnen te nemen…
    En ruil ze desnoods met Christenen uit die landen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s