Haat op de Pride

Gisteren werd onze N-VA-praalwagen op de Pride meermaals aangevallen door linkse activisten. Ze probeerden er op te klimmen en trokken onze spandoeken eraf. Een meisje op onze wagen die Franstalig is, maar gewoon mee wou, begon te huilen van de schrik.

En de groep voor ons in de stoet, Ex Aequo (dat is iets als het Franstalige Sensoa) jutte constant het publiek tegen ons op.
Op een bepaald moment gingen ze uit protest zelfs allemaal op de grond liggen betogen.

Al vele jaren wekt onze aanwezigheid op de Brusselse Pride Franstalige ergernis, maar nooit was het zo erg.

En dit net in de week dat ons land de zilveren wereldmedaille behaalde op vlak van homorechten, mét onze Liesbeth en Zuhal als de twee bevoegde excellenties. Niemand deed ooit beter.

De sfeer in Brussel is erg verhit. Zondag was er de grote mensenketting rond het Noordstation tegen de politieacties rond de illegale transitmigratie, dinsdag was er het protest aan de VUB naar aanleiding van mijn lezing en gisterenavond was ik een moordenaar (sic) volgens 250 linkse activisten ‘Theo assassin!’ ‘Theo moordenaar!’ scandeerden ze. Gisteren kookte het potje verder over.

Naar aanleiding van de publicatie van de linkse haatprent van Jong-Ecolo in september waar ik werd afgebeeld als nazisoldaat, riep ik op om de diabolisering te stoppen. Ik diende ook formeel klacht in bij de politie. Ik wilde hiermee een duidelijk signaal geven. Het maakte weinig indruk. Deze verwerpelijke actie werd zelfs verkozen tot ‘communicatiestunt van 2017’ door de (kijkers van de) RTBF. Een kogelhuls en (nep)antraxbrief volgden kort nadien op mijn kabinet. En nu dit. Fysieke agressie tegen partijgenoten en dat op dé jaarlijkse mars voor liefde, diversiteit en verdraagzaamheid. Intriest.

In Nederland werd 16 jaar geleden een politicus doodgeschoten door een dolgedraaide linkse activist na een maandenlange (media)hetze.

Stop de diabolisering. Voor het echt uit de hand loopt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s