De liberale Trumphoax

Lieve volgers,

Deze moet je echt lezen.

De Trumphoax.

Dit weekend brachten Het Belang Van Limburg, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad heel groot nieuws ‘Trump wil uitleg over visa-affaire Francken’. De president van de States zou in een kritische brief aan de Belgische regering uitleg gevraagd hebben over de visazaak. De bestaande visumvrijstelling van Belgen die naar de States willen reizen zou hierdoor mogelijks op de helling komen te staan. Dit nieuws werd bevestigd door ‘twee bronnen binnen de regering’ dixit de kranten. Ik kwam onder vuur te liggen en de liberalen genoten met leedvermaak. Gwendolyn Rutten vond het zelfs nodig om president Trump aan te schrijven, De Block glunderde op televisie.

Nu, omdat ik dat moeilijk kon geloven, heb ik dat zelfs eens exact uitgezocht. En wat blijkt nu?
1/ Het gaat helemaal niet om een officiële brief, het gaat om een mailtje van 20 maart van amper drie (3!) zinnen;
2/ Het komt niet van president Trump, zijn administratie, the state departement of ambassadeur maar van een adviseur van de ambassade;
3/ Het is helemaal niet gericht aan de Belgische regering maar het betreft een interne correspondentie aan een adviseur van ons departement Buitenlandse Zaken;
4/ Er wordt met niks gedreigd en al helemaal niet met het mogelijks verliezen van de visumvrijstelling voor Belgen op de States. Dat wordt niet eens vermeld.
5/ Het gaat om een eerder technische vraag of diegenen die nog geen asiel hebben aangevraagd aangemeld zijn bij andere Lidstaten.

Het mailtje heb ik hier toegevoegd.

Dit is een hoax, een leugen, opgeklopt vanuit anonieme bronnen binnen de regering (rarara wie zou dat zijn?). Dit is de zoveelste beschadingsoperatie op mijn persoon. Vuile en valse natrapperij.

Deel dit aub, mensen hebben recht op de waarheid! Bedankt.

20B7F0E8-A63B-4B69-9EFB-E793D29BC26B.jpeg

Advertentie

Een gedachte over “De liberale Trumphoax

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s