Malversaties

Beste vrienden,

Graag uw aandacht.

Het weekblad Humo pakte twee jaar geleden breed uit met een verhaal over malversaties door de luchthavenpolitie van Zaventem. Ze wezen naar Bruno Franckx, die toen als kolonel van de rijkswacht en hoofdcommissaris baas van de eenheid was.

Zware beschuldigingen die uiteraard breed uitgesmeerd werden in alle kranten en in het parlement. Dat was vooral mooi meegenomen omdat Bruno op mijn kabinet aangesteld was voor diplomatieke contacten en terugkeerbeleid. Ik deelde uiteraard stevig in de klappen. Sommigen waaronder (uiteraard) ook collega’s van de CD&V, stuurden aan op zijn ontslag, want ‘hoe kon ik zo een mensen het hand boven het hoofd houden’? Zijn goede naam (nooit enige negatieve evaluatie gekregen) werd besmeurd door wat sensatiehijgende journalisten en collega’s. Aangezien ik al twee jaar erg goed met hem samenwerkte, geloofde ik niet veel van deze anonieme aantijgingen. Ik laat mijn mensen sowieso nooit zomaar vallen.

Wat blijkt nu twee jaar later? Na drie (3!) grondige onderzoeken van het parket, de AIG politie-inspectie én het Comité P, blijkt dat er van al deze aantijgingen NIETS WAAR is. Loze beschuldigingen om Bruno Franckx maar zeker ook mij en mijn kabinet in diskrediet te brengen.

Visazaak Gezin Aleppo —-> NIET WAAR/GEWONNEN

Soedanaffaire —> NIET WAAR

Trumpverhaal —-> NIET WAAR

Beschuldigingen tav kabinetsmedewerker —-> NIET WAAR

Ziet u ook een bepaald stramien?

Goed besturen is wat ik al 20 jaar doe en zal blijven doen. Laat u maar niet afleiden, ik doe dat ook niet.

Prettige dag allemaal, delen is altijd fijn.

Warme groet,
Theo

PS: Eigenlijk zou dit artikel ook op de voorpagina van HUMO en kranten moeten staan, zelfde plaats en even groot. Zo werkt de media spijtig genoeg niet. Afbranden doen ze u op pagina 1, vrijspreken op pagina 35. Ik ben al blij dat Het Nieuwsblad dit verhaal brengt, zij het klein. Als we het zelf allemaal delen wordt het wel gelezen. Leve de sociale media.

A2D2641F-23C8-4CD9-B812-AAFA828CC3C1.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s