Fakenews

Beste vrienden,

Dit is een lang bericht maar lees het aub. 🙏

Op 14 maart 2019 pakte HLN op haar voorpagina uit met het grote nieuws dat ik een oorlogsmisdadiger zou binnen gelaten hebben met een humanitair visum. Het was daags na de langverwachte toelichting over de humanitaire visa van mijn opvolgster in het parlement. Maggie De Block maakte voor de parlementsleden en de voltallige vaderlandse pers brandhout van de reddingsoperatie van Syrische christenen die ik op poten had gezet. Zoiets zou haar nooit overkomen.

Wat weinigen weten is dat in de wandelgangen na de commissie mijn opvolgster uit een asieldossier klapte. Tegen enkele journalisten liet ze weten dat er volgens hun onderzoek een ‘oorlogsmisdadiger van het gruwelijke Syrische Assad-regime tussen zou zitten’. ‘Francken heeft zelfs een oorlogsmisdadiger binnen gelaten’ vertrouwde ze enkele journalisten op fluistertoon toe. Die brachten het op hun voorpagina en de poppetjes gingen alweer aan het dansen. Niets zo leuk als een potje Franckenbashen. Ik was ‘s lands populairste politicus, weet je wel. Smullen zo vlak voor de verkiezingen, nietwaar.

Wat ze niet kon weten, is dat ik de dag zelf nog kon achterhalen over wie het ging. En rara wat blijkt nu acht maanden later? De betrokken man kreeg op 7 november zijn erkenning als vluchteling. Van oorlogsmisdaden geen spoor. Ja, zoals elke Syrische man had hij zijn legerdienst moeten doen onder het Assad-regime, maar dat was 15 jaar geleden en dus lang voor het uitbreken van de Arabische lente en het bloedige Syrische burgerconflict. En neen, met zware misdaden heeft hij zich nooit ingelaten. Brave, lieve man trouwens. Woont in het Luikse.

Kortom, van dit voorpaginaverhaal klopt totaal niets. Pure leugens en laster. Gelekt door Maggie De Block zelve om me extra te beschadigen. Ze verspreidde dus foute informatie en dat uit een individueel asieldossier. Mijn bloed moest vloeien en alles was geoorloofd.

Bijkomend nog dit, ook de opvolger van Jan Jambon op Binnenlandse Zaken Pieter De Crem kon natuurlijk niet onderdoen en kondigde in het parlement aan dat hij ‘een extra strenge veiligheidsscreening’ zou laten uitvoeren op elke Christen die ik een humanitair visum gaf. Want ‘er zouden wel eens criminelen tussen kunnen zitten’. Alle krantenkoppen gehaald. Daarvan nog ooit iets gehoord? Neen, want er bleek uit die screening dat er geen enkele crimineel tussen zat. En geloof me als ik u zeg dat ze hard gezocht hebben. Zelfs geen verkeersboete was er te vinden. Die screening was trouwens dubbel op want die hadden Jan Jambon en ik zelf al laten uitvoeren (was standaardprocedure 🙄).

Dit is de zoveelste leugen die (in aanloop naar de verkiezingen) verspreid werd om me te beschadigen en die later volledig onwaar blijkt te zijn.
Herinnert u zich de plagiaatbeschuldiging van een of andere onbekende Luikse prof over mijn laatste boek? —-> LEUGEN (gebracht door De Tijd)
Herinnert u zich het verhaal dat President Trump die België ‘op het matje riep over de visazaak’? —-> LEUGEN (gebracht door Het Belang van Limburg)
Herinnert u zich het verhaal van mijn kabinetsmedewerker Bruno Franckx die beticht werd van allerlei onfrisse zaken als hoofd van de luchthavenpolitie? —-> LEUGEN drie (!) onderzoeken en veel reputatieschade later (gebracht door HUMO)
Herinnert u zich het verhaal van de oorlogsmisdadiger die ik binnenhaalde? —-> LEUGEN (gebracht door Maggie De Block)

En NOOIT volgde er een correcte rechtzetting. Beschuldigingen zijn voorpaginanieuws, rechtzettingen komen zo klein mogelijk op blz huppeldepup. De reputatieschade op mijn persoon, mijn medewerkers en betrokkenen is gebeurd.

Ik ben soms hard voor de media, tja hoe zou dat komen? (En mijn broer die zegt dat ik soms cynisch kan zijn, tja.)

Deel gerust, de pers brengt het niet, dan doen we het zelf wel. Bedankt voor de steun! 💪

A765E8E6-8469-4D90-B8C6-1C06742086B8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s