1 miljoen

Goedenavond beste vrienden,

De Kalifaatdwangsomteller bereikte dit weekend de symbolische grens van 1 MILJOEN EURO, 1.050.000€ om exact te zijn.

—> De restregering is door een rechter verplicht om 10 vermoedelijke kinderen van IS-strijders al meer dan 1 miljoen euro uit te betalen wegens het niet verlenen van consulaire bijstand en het niet afleveren van identiteitspapieren.

De restregering Wilmès ging initieel niet in beroep want ze ging dat varkentje wel even wassen, maar zit nu natuurlijk ferm met de handen in het haar. Amateurisme ten top.

De advocaat van deze jihadi’s Abderrahim Lahlali maakt het mooie weer in de media met onder meer de ronkende verklaring dat dit dwangsomgeld naar de slachtoffers van de terreuraanslagen doorgestort zou worden, maar dat klopt niet want die ouders weigeren dat.

Buitenlandminister Goffin kiest de vlucht vooruit en pleit onomwonden op de bühne van de Verenigde Naties (tiens, van waar kennen we dat🤔) voor de actieve repatriëring van ALLE kinderen van IS-strijders. Vlaamse restregeringspartijen Open VLD en CD&V zwijgen in alle talen en kijken beschaamd de andere kant op.

Intussen zijn de échte slachtoffers, de overlevenden en nabestaanden van de jihadterreuraanslagen van 22 maart, 4 jaar (!) later nog steeds niet allemaal vergoed en gaat het (show)assisenproces na 4 jaar van start. Geschatte kostprijs: 20 miljoen euro. En dan hebben we het nog niet over mogelijke procedurefouten.

En de Vlaming, die schudt het hoofd en werkt voort. Hoe lang nog?

Deel gerust.

99EF5FFF-2856-4BE0-B344-A6ECDF93A846

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s