Promises made, promises kept: Géén kindergeld voor asielzoekers

Herinner je je de discussie over de kinderbijslag aan asielzoekers? Minister-President Jambon had op een lezing beweerd dat je met die bedragen soms ‘een huis kon kopen’.

Wat. Een. Hetze.

Links vond dit ‘schandalig’ en ‘stigmatiserend’. De pers sprak van ‘fakenews’. Klassiek, quoi.

Toen enkele dagen later bleek dat er tot 91.000 euro aan retroactieve kinderbijslag voor een gezin dat erkend werd als vluchteling was uitbetaald en er in totaal al 45 miljoen euro Vlaams belastingsgeld aan was uitgekeerd, ging het niet langer om een ‘extreemrechts broodje aap verhaal’, maar om keiharde feiten.

Wel, gisteren besliste de Vlaamse regering om dit veel te gulle systeem definitief stop te zetten. De Raad van State gaf haar goedkeuring. Zo oordeelde ze dat er geen schending is van het – in mijn ogen waanzinnige – Art. 23 van onze Grondwet, het standstillprincipe in sociale bescherming/zekerheid (‘je mag niets disproportioneels afnemen of verminderen op vlak van sociale bescherming), ooit ingevoerd op vraag van Joëlle Milquet, het was niet altijd Madame Non. Op de vraag of de huidige Bed-Bad-Brood regeling voor asielzoekers en hun kinderen de kinderbijslag volledig compenseert, spreekt de Raad van State zich echter niet uit. Dat laat ze in het midden, waardoor de kans blijft bestaan op een vernietiging door het Grondwettelijk Hof en/of het Europees Hof van Justitie.

Hoe dan ook, deze beslissing is goed nieuws. We hebben hiervoor tijdens de Vlaamse regeringsonderhandelingen hard gevochten. Het mocht voor mij nog een stap verder gaan maar ben tevreden dat dit nu verworven is. Zo nemen we het electoraal signaal van 26 mei 2019 ernstig. Dit toont ook nogmaals aan dat je als politicus moet durven doorzetten, tégen de politiek-correcte stroom in, en u niets moet aantrekken van al dat wolvengehuil. Ik deed dat op migratie ook en won zo vele veldslagen.

Stop met al die veel te gulle systemen van het verleden en bescherm enkel wie het écht nodig heeft.

Wel spijtig dat de media hierover NIETS brengen. Deel aub zelf.

PS: Ik blijf er koppig bij dat je voor 91.000€ wél een huis vindt, check immoweb.
PPS: Het was waarschijnlijk niet de bedoeling, maar ik vind dit uitstekend nieuws zo net op de Dag van de Arbeid.

E4DD1559-64CB-472D-A1D2-165689D81466

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s