Aleppozaak gewonnen!

GEWELDIG NIEUWS

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg sprak zich zonet uit over de ophefmakende Aleppozaak – zaak MN versus België – over een Syrisch gezin uit Aleppo dat via de Belgische ambassade in Libanon asiel wou aanvragen om te kunnen verblijven bij een barones in Wallonië. Een Belgische RVV rechter dwong me om dat visum af te geven. Ik weigerde en moest hallucinante dwangsommen betalen. Ook dat weigerde ik. Een gerechtsdeurwaarder kwam de meubelen van mijn kabinet opschrijven. Du jamais vu.

Wel, 2,5 jaar later winnen we over hele lijn. Géén asielaanvragen op onze ambassades!

Na de Belgische rechtbank en het Europees Hof van Justitie geeft nu ook Straatsburg mij gelijk. Ik weigerde terecht die dwangsommen te betalen.

De Opengrenzenlobby, met PVDA-advocate Mieke Van Den Broeck voorop in deze mediatieke en juridische strijd, krijgt hier een dreun van jewelste in deze cruciale en principiële zaak.

Wekenlang werd ik door media, juridische en politieke wereld uitgespuwd omdat ik de hallucinante uitspraak van de Franstalige RVV rechter weigerde uit te voeren.

Ik hield voet bij stuk, geen asielaanvragen op onze ambassades. 11 Lidstaten waaronder Frankrijk en Duitsland sloten zich bij me aan. We winnen vandaag ook de laatste veldslag.

Het bewijst nogmaals dat je soms koppig moet volhouden en doorgaan, ook al zit heel de Wetstraat op je kap, word je in de Kamer uitgescholden voor moordenaar en schrijven partijvoorzitters van de meerderheid kerstbrieven om je onderuit te stampen. 💪

Deel gerust. Bedankt.
CC27411D-57D6-46F4-A046-5E5E5FB97852

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s