Discretie

Mijn eerste parlementair jaar – opnieuw als ‘gewoon’ Kamerlid – zit erop. Een vreemd jaar met wekenlange coronalockdown en duizenden zieken en overledenen. Veel uren en dagen crisisoverleg waren nodig, zeker ook als burgemeester.
Toch was het geen verloren jaar en hebben we -los van de coronacrisis- hard gewerkt. Onze wekelijkse donderdagochtendvergaderingen resulteerden in maar liefst 25 ingediende wetsvoorstellen voor een strengere en rechtvaardigere migratiewetgeving. Hiermee presteerde ons ‘N-VA Team Migratie’ bovenmaats.

Daarnaast legde ik me toe op Veiligheid en Defensie en streed ik voor de luchthaven van Zaventem, de tweede economische pool van dit land en uiteraard van cruciaal belang voor Vlaams-Brabant. Dat onze luchthavenresolutie donderdag werd goedgekeurd, ervaar ik als een mooie kers op de taart van maandenlang intens werken met ons luchthaventeam.

Een regering is voorlopig nog niet in zicht. Gedurende vele maanden zat ik mee aan tafel, sinds maart gebeurt het enkel via de partijvoorzitters en houdt Bart me op de hoogte.

‘A wise man once said nothing.’ las ik op een sombere zondag in februari. Ik nam er een foto van en moet er sindsdien vaak aan denken. Zeker als ik de soms hallucinante verslaggeving over de regeringsformatie volg.

Zonder de nodige discretie zal het nooit lukken.

Prettige zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s