Chaos

STRAF NIEUWS

Minister De Block werd sinds begin dit jaar al 387 (!) keer veroordeeld door de Brusselse arbeidsrechtbank omdat ze asielzoekers weigert bed-bad-brood opvang te verlenen. Dit blijkt uit een vraag die collega Darya Safai haar stelde.

Chaos overheerst

Over deze cijfers valt veel te zeggen. Enerzijds maken asieladvocaten en ngo’s er een fulltime pro deo job van om de Belgische staat te dagvaarden, maar anderzijds gaat ook De Block in de fout door geen juridische grond – om de opvang rechtmatig te weigeren – te voorzien in de Opvangwet.

Wij hebben die juridische grond wél voorzien. Ons wetsvoorstel om deze stroom aan rechterlijke veroordelingen te doen stoppen is geschreven en ingediend. Het geraakt echter niet voorbij de linkse meerderheid in de Kamer.

Herinner u de harde verwijten van De Block dat ze ‘een departement in chaos aantrof’ net nadat ze ons uit de regering hadden gekeild.

Ik ben op 4 jaar tijd nooit veroordeeld door de Brusselse arbeidsrechtbank, De Block op enkele maanden al honderden keren. Chaos, zei u?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s