De groene schorpioenen

I hate to say I told you so.

Geef de Groenen ‘s lands stuurknuppel en het gaat volledig naar de haaien. Ze zijn amper twee weken bezig, ik geef u een bloemlezing van de laatste week:

  • Zondag las de nieuwe Groene energieminister Tinne Van Der Straeten in De Zondag voor uit het grote, groene sprookjesboek. Ze beloofde tegen 2025 én een kernuitstap, én een verlaging van de CO2, én de bouw van CO2-brakende gascentrales én een verlaging van de energiefactuur én bevoorradingszekerheid. Tinne verkoopt gebakken lucht.
  • Woensdag kwam de Groene Brusselse mobiliteitsminister Elke Van De Brandt met de Brusselse stadstol voor mensen die Brussel met de wagen dúrven binnenrijden. Een half miljard euro moet dat opleveren. Zo maar even 100€/maand per pendelaar. Platte paarsgroene pestbelasting. De Vlaamse regering verzet zich bij monde van N-VA minister Diependaele.
  • Gisteren komt Alain Maron, (Alain wie?! de Brusselse Groene minister van Volksgezondheid), met de reden waarom er in Brussel geen coronatests worden besteld en opgelegd. ‘Ze zijn slecht voor het milieu en zorgen voor veel afval.’ Mensen verliezen hun leven, de Brusselse ziekenhuizen beredderen het nog amper, maar deze groene ligt wakker van een volle vuilzak.

Groen peilde zondag nog amper 7,6% en verloor op anderhalf jaar tijd al een derde van haar kiezers. ‘Het is omdat Kristof Calvo en ik ruzie hebben gemaakt.’ verklaarde voorzitter Meyrem Almaci de desastreuze peiling. Mogelijks. Meer nog ligt het aan het karakter van de schorpioen. Iedereen kent wel het verhaal van de kikker en de schorpioen. Ook al weet hij dat het zijn ondergang wordt, toch steekt de schorpioen de kikker die hem aan de andere kant van de oever brengt. Ze verdrinken beide. Het is nu eenmaal sterker dan zichzelf. Hij is een schorpioen.

Na haar vorige regeringsdeelname (1999-2003 na de Dioxinecrisis) behaalde Groen géén enkele zetel meer in de Kamer. Electoraal weggevaagd door de moe geïrriteerde Vlaming. Steve Stevaert ging met al de groene kiezers lopen. De kans op een herhaling van dit scenario stijgt met de week. Op het nieuwe rode partijsecretariaat aan de Keizerslaan wrijven ze zich in de handen. ‘Sit down, lay back and listen to the music.’ luidt daar alvast het devies.

Weg met deze pestregering. Stop met ons te behandelen als een bende kleuters.

Deel gerust. Bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s