Problemen benoemen

Het regende gisteren medeleven en afschuw. Nog eens.
Maar nooit wordt het probleem bij naam genoemd. Bij de nog steeds onopgehelderde brand in het asielcentrum te Bilzen konden ze niet snel genoeg zijn om te namen en schamen. Als het over radicale moslimterreur gaat, blijft men bij wat algemeenheden over haat, terreur en ‘darkness’… Deze ‘twee maten, twee gewichten’-aanpak (ook van de media) verontwaardigt me. En ik ben hierin lang niet alleen.

Het probleem van het Islamisme erkennen begint bij het probleem te benoemen. Paarsgroen kijkt liever weg, in de vrees op zere electorale teentjes te trappen. De groene Ecolo-voorzitter blaast zelfs op het hondenfluitje door de Franse regering aan te vallen.
Voor Premier De Croo bestaat er geen ‘wij’ en ‘zij’, zo verklaarde hij in de Kamer nav de aanslagen in Frankrijk. Wat een naïviteit.

Oh jawel, er bestaat zeker een ‘wij’ en een ‘zij’. ‘Wij’ zijn diegenen die het goed menen met onze samenleving en opkomen voor onze fundamenten: vrijheid, gelijkheid en solidariteit. ‘Zij’ zijn diegenen die onze samenleving kapot willen en het Kalifaat willen uitroepen en de sharia invoeren.

Stop het islamisme. Stop het Salafisme. Stop de moslimterreur.

Deel als je het eens bent. Genoeg met die flauwe aanpak. Benoem de zaken zoals ze zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s