Canarische solidariteit

Het afgelopen weekend kwam er een recordaantal van 1.600 illegale bootmigranten toe op de Canarische eilanden.

We zien steeds meer illegale migratie via de Canarische eilanden. Vroeger was dit een populaire doch levensgevaarlijke illegale migratieroute, maar ze viel stil. Nu is ze blijkbaar terug enorm in trek bij mensensmokkelaars.

Als dit aanhoudt, staat onze paarsgroene ‘wir schaffen das’ regering waarschijnlijk klaar om een deel over te nemen van Spanje en binnen te vliegen in België. Dit is alvast wat ze nu aan het doen zijn met 150 illegale bootmigranten die vast zijn komen te zitten op het Griekse eiland Lesbos, absolute hotspot voor de internationale mensensmokkel. Terminus: West-Europa.

Het was tijdens de regeringsonderhandelingen een eis van de Groenen om steeds solidair te zijn en een voluntaristisch deel illegale migranten over te nemen, ook al doet België op vlak van asiel al jaren véél meer dan al die landen aan de Europese buitengrenzen. Deze nieuwe, bijkomende vorm van intra-Europese solidariteit klinkt misschien geweldig voor de groene opengrenzenachterban, maar hoe zo een naïviteit de aantrekkingskracht en de drieste mensensmokkelindustrie stopt, mag men mij toch eens uitleggen. Om nog te zwijgen van het migratiekritische signaal dat de Vlaamse kiezer vorig jaar gaf.

Australisch model nu. Stop de naïviteit, mensensmokkel en de illegale migratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s