Zes weken paarsgroen+

Beste vrienden,

De paarsgroene regering De Croo I is 6 weken bezig. De Kamer draait op volle toeren nu de meeste beleidsverklaringen ingediend werden. Het Kamerreglement schrijft voor dat deze uiterlijk 6 weken na regeringsinstallatie besproken moeten zijn. Géén enkel regeringslid haalt deze deadline. Het is de zoveelste indicatie van het gebrek aan democratisch basisrespect. Vorige week werd zelfs de pers van de Kamertribunes geweerd. Wat had je kunnen verwachten van een regering die de kiesuitslag in Vlaanderen negeert en de twee grootste partijen van het land passeert?

De media kijken – voorlopig – gegeneerd weg van deze hautaine regeringshouding. Zelfs het feit dat de regering zichzelf in crisistijden vetter zet dan ooit, passeert quasi geruisloos. Corona zuigt veel aandacht weg van het klassieke oppositiewerk. Dit betekent echter geenszins dat wij als grootste partij van het land stil zitten.

Er zijn, naast het arrogante gebrek aan democratische legitimiteit en reflex, vier dingen die me in het oog springen:

1/ De gebroken belastingbeloftes

De liberalen triomfeerden op hun deelnamecongressen met de belofte dat er geen nieuwe belastingen zouden komen en al zeker niet op vermogen. Met de effectentaks, de door Ecolo/Khattabi aangekondigde carbontaks en de taks op huurinkomsten (uit buitenlandse eigendommen), blijft er van deze dure belofte niets meer over. Dit kadert evenmin in een grotere taxshift waarbij de lasten op arbeid dalen, iets wat de Zweedse regering wel deed;

2/ Groen domineert de energie-agenda

Minister Tine Van Der Straeten kondigde deze week aan de subsidies voor het onderzoek naar kernenergie stop te zetten. De krantenkop van de week vond je in De Tijd: ‘België wordt een van de vuilste stroomproducenten van Europa’. Het groene antinucleaire dogma zal ons nog veel problemen bezorgen. De rede is zoek.

3/ De politieke correctheid viert hoogtij.

Verwacht onder paarsgroen vooral geen duidelijke veroordeling van de politieke islam, een strakke strijd tegen het islamisme of een kritische houding tav de EU, wél genderneutrale beleidsbrieven (sic), oeverloze M/V/X debatten, het verketteren van elke migratiekritiek onder het populaire ‘islamofobie’-sausje, een softe aanpak van het Iraanse ayatollah-terreurregime en de verheerlijking van alles wat van Europa komt. Wist je trouwens dat de Belgische dotatie aan de EU sinds de Zweedse regering met een kwart gestegen is?

4/ Naïef verwelkomingsbeleid

Sammy Mahdi zette afgelopen week 4 rechtse ‘haatpredikers’ en een 70-tal Salvadorianen uit. De eerste waren Denen en wilden komen supporteren voor een Koranverbranding in Molenbeek, de anderen wilden vrijwillig terugkeren, naar een visumvrij (!) land. Terug naar België komen blijft dus steeds mogelijk. Vooral veel show verkocht.
Daarnaast opende Mahdi in Coronalockdown(!) een nieuw asielcentrum in Kalmthout en kenden we een onrustwekkend hoge toestroom aan de asielloketten. De druk op onze buitengrenzen neemt toe. Afgelopen week kenden we een jaarrecordaantal aankomsten op de Canarische eilanden én zo veel verdrinkingen in de Middellandse zee. In de Europese asielopvangcentra aan de buitengrenzen neemt de onrust toe met meerdere brandstichtingen tot gevolg. Het Europese asielmodel dat paarsgroen met vuur verdedigt is kaduuk. Toch blijft men blind voor de realiteit. Dit naïeve verwelkomingsbeleid is onhoudbaar.

Prettige zondag, ik blijf jullie verder op de hoogte houden!

(Dank om te delen.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s