Groene dogmatici

Beste vrienden,

De afgelopen week was een bewogen week, zowel op persoonlijk vlak, als professioneel.

De dringende ziekenhuisopname van mijn vader, het overlijden van politieke ‘vader’ Willy Kuijpers en de vele overlijdens in ons Lubbeeks rusthuis waarvan enkele moeders en vaders van goede kennissen, kwamen stevig binnen. Dat 2020 maar snel voorbij is.

Politiek was het druk met ellenlange Kamerzittingen over beleidsverklaringen en begrotingen en de belangrijke digitale herfstzitting van het NAVO Parlement waaraan ik als Belgisch delegatieleider intens deelneem. Lange dagen zijn we natuurlijk wel gewend, maar zonder het prachtige organisatietalent aan het thuisfront zou dat met twee jonge kinderen allemaal niet mogelijk zijn.

Goed nieuws was er deze week met de lokale doorbraak over onze Pellenbergse kasteelschool, een droom komt uit, en met mijn verkiezing tot ondervoorzitter van de belangrijke NAVO subcommissie over partnerschappen tegen de Turkse kandidaat van de AKP-partij van Erdogan. ‘Big win!’ zou Donald Trump schrijven.

Ook in de Kameroppositie was het een goede week. Had paarsgroen maandag nog een goede dag met de extra ministerraad over het coronavaccinplan – gratis vaccin voor iedereen, ging het daarna snel bergaf. De wereldvreemde televisie-optredens van de groene dogmatici Tinne Van Der Straeten en Meryem Almaci over kernenergie zullen de partij nog lang achtervolgen. Het liberale gemor klinkt steeds luider. Het Nederlandsonkundige gewauwel van staatssecretaris Mathieu (zoon/broer van) Michel en het genderneutrale activisme van Sarah – social justice warrior – Schlitz sloegen stevige deuken in het ‘vrolijke vrienden’-imago van De Croo I. Zoals ik voorspelde komt de ware aard van de Groenen boven. Morele superioriteit, woke, belastingen, open migratie, dogmatisch denken en vooral: regeltjes, regeltjes, regeltjes. Er is een reden waarom deze partij in het nuchtere Vlaanderen nooit meer dan 10% van de stemmen haalt.

‘De oppositie laat een regering niet vallen, dat doet de regering zelf.’ is een adagium in de Wetstraat. Klopt, maar de taak van de oppositie is de onderste steen bovenhalen. En dat is wat we met onze Kamerfractie doen en zullen blijven doen.

Op ons kunt u rekenen.

Ik houd jullie op de hoogte en prettige zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s