D-Day Brexit

Vandaag is het D-Day voor een akkoord over de Brexit. Het hebben van een redelijk akkoord EU-VK is heel belangrijk voor Vlaanderen en de Vlamingen. Zonder akkoord en dus met een harde grens zal onze eeuwenoude handelsrelatie onder zware druk komen te staan.

Enkele bemerkingen:
—> Ik respecteer volledig de soevereine keuze van het Britse volk in deze, al had ik persoonlijk liever geen Brexit gezien, het verzwakt de EU aanzienlijk;
—> De Britten kunnen door hun exit-keuze nu terug volledig controle krijgen over hun buitengrenzen. En wat voeren ze in? Het Australisch migratiemodel tegen illegale migratie waarvoor ik al jaren zo sterk pleit. Tiens, tiens, zo ‘onhaalbaar, onmenselijk en onbetaalbaar’ (dixit Mahdi) zal het dan toch niet zijn. Dit zou mogelijks wel een oplossing kunnen vormen voor de enorme problemen met de illegale transitmigratie in en rond Calais en Zeebrugge;
—> De EU stelt zich bijzonder hard op in de onderhandelingen. Dit komt omdat ze het signaal wil geven aan andere Lidstaten die mogelijks aan een exitscenario denken om dat toch maar niet te doen;
—> Vooral kleine Lidstaten als België, Nederland en Denemarken hebben fors te verliezen bij de Brexit. Moest dit Frankrijk of Duitsland zijn, was er al lang een deal geweest.

Maar naast de stugge houding van de EU, dreigt ook Di Rupo een stok in ons wiel te steken:
‘België exporteert voor 29 miljard euro aan het VK jaarlijks. 27 miljard hiervan komt van Vlaanderen, amper 2 miljard van Wallonië. Wallonië dreigt nu het handelsakkoord te veto’en. Vlaanderen mag zich niet laten gijzelen door het anti-handelfundamentalisme van ECOLO/PS. Weet je trouwens wie het meest profiteert van het fameuze CETA akkoord met Canada waartegen de PS zo storm liep? De Waalse wapenfabrieken vd PS en ECOLO.’ Zo verwoordde ik het op mijn wekelijks debatprogramma op de Franstalige nieuwszender LN24.

Een gedachte over “D-Day Brexit

 1. [“—> De Britten kunnen door hun exit-keuze nu terug volledig controle krijgen over hun buitengrenzen.”]

  Precies! Dat was de fundamentele aanleiding tot de Brexit. Elk gezond mens ziet dat de Europese regering een ramp is voor de vroegere soevereine lidstaten. In het begin was het een SAMENWERKING, nu is het DWANG. Een dwang die heel Europa kapot maakt. Ik persoonlijk had graag meegegaan met de Britten, weg van dit hypocriete, dwingende en vernietigende “Europa”, die met massamigratie elke soevereiniteit wil vernietigen.

  Ik heb altijd voor de NVA gestemd, omdat ik hoopte dat het ONDEMOCRATISCHE cordon sanitaire rond het Vlaams Belang opgeheven zou worden. Als de NVA samen zou gaan met het Vlaams Belang, dan zouden we bevrijd kunnen worden van de waanzinnige massamigratie naar Europa, waarbij de soevereine landen van Europa kapot gaan. De NVA zou de scherpe kantjes van het Vlaams Belang wat kunnen afschuren. Maar met de recente uitspraak van De Wever, die elke samenwerking met het Vlaams Belang afschiet, zie ik me verplicht om voor het Vlaams Belang te stemmen. Want als de NVA De Wever volgt, dan zitten we voorgoed met de partijen opgescheept die we net niet willen. En dan wordt Europa een tweede Afrika. Als ik in Afrika had willen wonen, dan was ik wel geëmigreerd. Zelfs de Afrikanen willen blijkbaar niet in Afrika wonen, maar wij moeten ons aanpassen aan hun gewoonten waar ze zelf voor op de “vlucht” zijn. Gewoon waanzin!
  We moeten respect hebben voor andere culturen en dat heb ik ook. Maar de Vlaamse cultuur bestaat blijkbaar niet. Nee, als je over de Vlaamse cultuur begint, ben je een “racist”. De Afrikaanse migrant wil zich ook kunnen identificeren met wat hij ziet. Dus moeten het nu allemaal zwarten zijn op tv, anders voelen ze zich niet thuis. En dan noemen ze de Vlaming een “racist”.
  Wel, hoe moet de Vlaming zich dan voelen? O ja, die telt niet mee. “Wat is dat eigenlijk die Vlaamse cultuur? Die bestaat toch niet?” Waanzin!

  En de enige partij die iets aan die waanzin wil doen, wordt uitgesloten. Ik dacht dat de NVA klaar zag. Helaas, als het zo verder gaat, stem ik in 2024 voor het Vlaams Belang. Sorry!

  Met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s