Paarsgroene subsidies voor het ‘Collectif contre l’Islamophobie en Belgique’, verboden in Frankrijk wegens islamistisch

Beste vrienden,

Lange tekst, maar belangrijk.

Op deze laatste dag van het jaar publiceert het Belgisch Staatsblad nog een reeks stevige subsidies vanwege de paarsgroene regering aan allerhande ngo’s voor de bestrijding van racisme en islamofobie. Zo wordt er zelfs belastingsgeld uitgetrokken voor ‘het onderzoek naar het coronaracisme’. En ik die dacht dat het coronavirus geen onderscheid maakte naar rang, stand of kleur…

Wat me aan dit illuster lijstje intrigeert is de subsidie aan het ‘Collectief contre l’Islamophobie en Belgique’ (CCIB) voor een project tegen politiegeweld en islamofobie. Het CCIB is de zusterorganisatie van het beruchte CCIF ‘Collectif contre l’Islamophobie en France’. Deze organisatie werd nav de onthoofding van Samuel Paty verboden door president Macron wegens strijdig met de waarden van de Franse Republiek. Het CCIF is het toonbeeld van ‘separatisme en communautarisme’ en gebruikt haar strijd tegen islamofobie als verdoken wapen voor de verspreiding van het sharia-islamisme. Naar aanleiding van de aankondiging van de Franse President Macron besliste het CCIF op 27 november jl. zichzelf te ontbinden…

Het CCIB heeft exact dezelfde agenda als het CCIF en past dezelfde tactieken toe. Een screening van hun FB pagina kort samengevat: voor de hoofddoek altijd en overal, tegen verdoofd slachten en overal zien ze politiegeweld. Op écht elke foto van een vrouw zie je de hijab. Het lijkt wel of er in België geen vrouwen zonder hoofddoek meer bestaan…

Het wordt echter pas echt interessant als je naar de samenstelling van de Raad van Bestuur van het CCIB gaat kijken (zie je hier: https://kbopub.economie.fgov.be/kbopub/toonondernemingps.html?ondernemingsnummer=561784903)

Drie van de vier bestuurders zijn rechtstreeks gelieerd met ECOLO, een andere bestuurder die ontslag nam was FDF/Défi politicus die organisator was van de Brusselse betogingen “Touche pas à mon mouton”, (‘Raak niet aan mijn schaap’) waarbij onverdoofd slachten als een onvervreemdbaar en onaantastbaar religieus recht wordt gepresenteerd.

De VZW bestaat al sinds 2015 maar legde nog geen (vereenvoudigde) jaarrekening neer.

De bekendste bestuurder is de in Marokko geboren en getogen ECOLO-senatrice en moslimactiviste Farida Tahar. Ze is de eerste senatrice die haar eed aflegde mét hoofddoek of wat dacht u.

Een andere bestuurder is Mustapha Chairi, 5de opvolger op de lijst ECOLO voor de Kamer, Kieskring Brussel.

Nog een andere bestuurder komt uit een gebied met een zekere reputatie op het vlak van Islamisme, Verviers: Hajib El Hajjaji, 5de op de lijst ECOLO tijdens de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen en verkozen als gemeenteraadslid voor ECOLO.

Zowel Chairi als El Hajjaji worden door de doorgaans goed ingelichte Joodse organisaties, die mensen verenigen die bij de eersten zijn die het kromzwaard of bommen moeten vrezen en al ondergingen, gelieerd met de MoslimBroederschap en indirect met de verboden Palestijnse terreurorganisatie Hamas.

Must read: https://www.cclj.be/actu/politique-societe/collectif-contre-islamophobie-en-belgique-cenacle-infrequentable

Overigens liet ook de Co-Voorzitster van ECOLO zich in de Patymoord niet onbetuigd.
De huidge Co-voorzitster, een zeker Rajae Maouane uit Molenbeek, postte vlak na de moord op Paty en de straffe toespraak van president Macron op Instagram een foto van zichzelf met de handen voor de ogen, waarbij ze iedereen een “goedemorgen” wenste “behalve de Franse regering”. Als voorzitter van een regeringspartij de hele Franse overheid kapittelen: il faut le faire.
De verklaring kwam snel: het was louter een reactie op één Franse minister die had verklaard dat het niet normaal is dat halalproducten, die religieuze producten zijn, zomaar in de supermarkt te verkrijgen zijn. (Overigens komt elk halalproduct met een halalbelasting (voor de “keuring”) die ook de overheid betaalt wanneer ze halalproducten koopt voor een schoolmaaltijd bvb.)

Door haar boodschap wel te verbinden aan de hele Franse “gouvernement”, net in de dagen na de moord op Samuel Paty, en door niets in haar reactie te linken aan de context waarin ze het zou hebben gezegd, geeft ze natuurlijk een leuk signaal naar haar achterban, en naar de coalitiepartners heeft ze het excuus van “de juiste context”. Stevig hondenfluitje, quoi.

PS, PTB en Ecolo maar ook Spa en Groen worstelen al langer met het communautarisme. De oudere generatie linkse mei ‘68’ers heeft lang genoeg gevochten tegen de Kerk om nu de imams te omarmen. Maar de jongeren hebben steeds vaker de macht en de moslimkandidaten halen zeker in de steden de stemmen binnen. Je ziet een verschuiving van de klassieke linkse standpunten pro laïciteit en scheiding van kerk en staat naar standpunten voor de hoofddoek altijd en overal en zelfs tegen verdoofd slachten. Groenen tegen dierenwelzijn. Stel u voor.

Dat deze paarsgroene regering subsidies toekent aan een organisatie die recent in Frankrijk verboden werd, is stuitend. Dat de erg linkse ECOLO staatssecretaris Schlitz dit subsidiebesluit eigenhandig ondertekent is pijnlijk. Dat er geen enkel overleg is met de Franse collega’s is onbegrijpelijk.

Dit overleg met de Fransen moet er eerst komen vooraleer de subsidies worden uitbetaald. Daarnaast moet er een omstandig advies komen van Staatsveiligheid.

Dat een grote regeringspartij mogelijks geïnfiltreerd geraakt door het Islamisme is gevaarlijk. Van Quickenborne, OCAD en de Staatsveiligheid benadrukken de laatste tijd graag het toenemende gevaar van extreemrechts. Prima, dat ze die wannabe-Breivikjes maar scherp in de gaten houden. Ik mag echter hopen dat de verhoogde waakzaamheid voor extreemrechts niet ten koste gaat van de alertheid voor de structurele en georganiseerde dreiging van het islamisme en de politieke islam via het Moslimbroederschap en haar vele vehikels en tentakels, tot diep in de Belgische politiek.

Deel gerust. Bedankt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s