Rood snoep

Ondanks de vele extra coronamiljardenuitgaven – waarbij elk zinnig mens zich afvraagt hoe we dat ooit allemaal gaan afbetalen – blijven de transfers van Vlaanderen naar Wallonië toenemen. Ze gaan al tot meer dan 1.000 euro per jaar per Vlaming.

Hoofdreden? ‘Nergens in Europa (!) zijn er meer werkloze gezinnen dan in Wallonië en Brussel.’ kopt zakenkrant De Tijd.

Vijfendertig Marshall plannen verder is er fundamenteel nog steeds niets veranderd. Holle vaten vol goede intenties.

Met de paarsgroene Waalse en Brusselse en Belgische regeringen en hun respectievelijke ‘middenveld’ en vakbonden fors in het zadel, vormen werk zoeken, activering en sluitende aanpak of het moderniseren en flexibiliseren van de arbeidsmarkt, allesbehalve prioriteiten.

Één van de directe gevolgen van deze syndicale stugheid en politieke pampercultuur hangt wekelijks aan uw deurbel, pakjesdiensten die alles aan huis leveren met Nederlandse nummerplaten en dito verpakkingen. Deze diensten leveren vele duizenden jobs en miljarden aan inkomsten op… voor Nederland. ‘Die domme Belgen…’

Intussen krijgen OCMW besturen het extra federale coronageld amper op, worden er gratis cheques/premies uitgedeeld dat het een lieve lust is – zelfs integrale huurgelden (sic) worden overgenomen door sommige OCMW’s – en gaat er geen dag voorbij of er komen nieuwe rode snoepjes op de regeringstafel. Het laatste roodgroene ballonnetje lanceerde Paul Magnette eergisteren in een Waalse volkskrant: ‘Een loon voor alle studenten van 500€/maand.’ Vandaag bespreekt het Overlegcomité deze zoveelste zotternij. De liberalen staan erbij en kijken ernaar. En de welvaartsenveloppe 2021 moet dan nog verdeeld worden.

‘Een regering neemt best de eerste jaren wat zure maatregelen, en naar het einde van de legislatuur de wat zoetere.’ luidt het Wetstraatadagium. Paarsgroen zal 4 jaar uitdelen, uitdelen en uitdelen. De stimulans om te gaan werken of werk te zoeken – de zogenaamde werkloosheidsval – maakten we fors groter onder de Zweedse regering, maar zal nu terug verkleinen. De achterban in Charleroi, Luik en Mons hoeft niets te vrezen. Papa PS, grote broer FGTB en kleine zus Corona zorgen er voor.

Prettige dag,

Theo

PS: Ik houd van Wallonië en de Walen, avec tout mon coeur. Laat dat zeer duidelijk zijn. Ik klaag het politieke systeem aan en dat zal ik blijven doen. Steeds meer Franstaligen doen dat trouwens ook, en dat is een goede evolutie.

Advertentie

Een gedachte over “Rood snoep

  1. En toch wil de NVA niet samenwerken met het Vlaams Belang. Dit wordt – na Bart De Wever – herhaald in de Humo door Valerie Van Peel, kandidaat ondervoorzitter bij de NVA.
    U klaagt terecht iets aan, maar ondertussen wil de NVA verder gaan met deze onbekwame zakkenvullers. Ik begrijp dat niet.

    Vriendelijke groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s