Verruimen

Na de omkooppoging van het Lijst Dedecker parlementslid Dirk Vijnck uit Landen en de beperkte periode van boetedoening van toenmalig VLD-voorzitter Bart Somers, tastte de VLD-top in 2019 opnieuw diep in de buidel om een gewilde kandidaat aan te trekken. Geen omkoping ditmaal, wel een electorale stuntkoop.

Met Darya Safai en Assita Kanko had dé centrumrechtse concurrent N-VA in aanloop van de verkiezingen immers al twee topprofielen aangetrokken, VLD kon niet achterblijven. Er moest en zou iemand naast Darya en Assita gezet worden. De goudader van het inclusieve nationalisme die de N-VA keer op keer ontgon met de eerste vrouwelijke allochtone burgemeester (Nadia Sminate), de eerste allochtone Antwerpse schepen (Nabilla Ait Daout) en de eerste allochtone staatssecretaris (Zuhal Demir) vormde al jaren hét horrorbeeld voor de Verhofstadt’s, De Gucht’s en Vanderkelens, de ideologische, nationalisme = gaskamers, vaders van Gwendolyn Rutten. De immense populariteit van uw dienaar bij elke gezond-verstand-blauwe in Vlaanderen, en dat ondanks hun constante ondermijnen en tegenwerken in de regering, maakte de zoektocht enkel fanatieker én radelozer.

En daar kwam de Beyoncé van Boom nedergedaald, Sihame El Kaouakibi. Een naam als een klok. Knap, mondig, rebels, allochtoon… perfecte match, quoi.

Somers en Sihame werden al gauw een onafscheidelijk duo. Toch leidde dit geenszins tot een blauwe electorale retour in de felbevochten Antwerpse kieskring. De grootste kieskring kleurde in mei 2019 geel-zwarter dan ooit tevoren. Blauw kwam er niet aan te pas. In tegenstelling tot N-VA nieuwkomers Darya en Assita scoorde Sihame niet. Elke geliefde liberale burgemeester evenaarde de Sihame-score. De pil voor de basismilitant werd de afgelopen weken enkel zuurder.

Laat het vooral een les zijn voor iedereen aan de top van de Wetstraat-foodchain. Verruimen kan een partij zuurstof geven, maar je doet het best met gezond verstand. Verruimen om te verruimen? Altijd een slecht idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s