Het Islamistisch separatisme

Het Franse parlement keurde gisteren de omstreden wet goed over ‘het respect voor de principes van de Republiek’ (‘le projet de loi confortant le respect des principes de la République’, in het Frans klinkt dat nog plechtstatiger).

De wet kwam er naar aanleiding van de islamitische moord door onthoofding van de Franse leerkracht Samuel Paty vorig najaar.

De wet bevestigt de absolute neutraliteit van de Franse Republiek, ‘haar onwankelbare seculiere identiteit’, dit betekent oa het verbod op het dragen van religieuze kentekens in de administratie, maar ook in alle afgeleide diensten zoals openbare zwembaden of publiek transport. Daarnaast herbevestigt het de democratische keuze om geen enkele religie of cultus officieel te erkennen. Er komen ook strenge regels tegen polygamie en gedwongen huwelijken, een wettelijk verbod op oa (medische attesten van) maagdenvliesherstelligen en een verbod op buitenlandse erfenisregelingen die vrouwen achterstellen, maar ook een sterkere privacybeveiliging (daar liep het bij Samuel Paty grondig mis).

Tot slot is een heel luik gericht op de aanpak van ‘separatistische’ invloeden. Ze doelen hiermee niet zozeer op onafhankelijkheidsbewegingen zoals de Bretoenen, Basken of Corsicanen, maar wel op de radicale islam en al haar culturele vertakkingen. Zo wordt het gemakkelijker om moskeeën en Koranscholen te sluiten en komt er een meldingsplicht van elke buitenlandse donatie boven de 10.000€/jaar. De Franse staat kan het geld aanslaan. Er komt ook een ‘Republikeins engagementscontract’ tav de waarden en principes van de Republiek.

Deze wet is een overwinning voor President Macron, maar ook voor zijn minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Hij liet zich opmerken door zijn dossierkennis en stevige debatten met links, maar ook met Le Pen en de haren. Le Pen en co vinden de wet te mager, ze stelden oa voor om op straffe van geldboete (€1.500) een hoofddoekenverbod in te voeren op alle openbare plaatsen. Dit voorstel haalde het niet. Darmanin schreef een boek over zijn strijd en deze wet. Ik kan het eenieder aanraden.

In Nederland komt de bekende vrouwenrechtenactiviste Ayaan Hirsi Ali met een nieuw boek ‘Prooi’ waarin ze een sterk pleidooi houdt tegen de respectloze behandeling van vrouwen in, volgens haar, voornamelijk de islamitische migratiediaspora. ‘Voor wie de publieke veiligheid van vrouwen aantast, is repatriëring de enige juiste respons’. stelt ze vandaag in het Nederlandse blad Trouw.

En België?
Bij ons krijgt een islamistische organisatie als het Centre Collectif contre l’Islamophobie en Belgique (CCIB) – bestuurd door ECOLO-politici – doodleuk subsidies van Paarsgroen en wordt de in Frankrijk verboden moederorgansiatie CCIF onder een ander gedaante hier opgericht zonder dat er een haan naar kraait.
Bij ons wordt er door de nieuwe regering stoer getoeterd over het uitzetten van radicale moslims, maar blijken er na parlementair gepeuter onder hun toezicht wel al tientallen vrijgelaten, maar nog geen énkele uitgezet te zijn.
Bij ons mogen we al blij zijn met een stoere communicatie over het uitzetten van een haatpredikende imam die opnieuw na wat parlementair doorvragen gewoon een Bevel om het Grondgebied te Verlaten ontvangen blijkt te hebben en dat na het verstrijken van zijn regulier visum.

Wij moeten dringend een dikke tand bijsteken of we worden nog meer het putje van het Europese bad. Alleen al hierom heb ik me steeds tegen een linkse, paarsgroene regering verzet. Het is de complete negatie van het signaal van de Vlaamse kiezer. We moeten niet terug lakser worden, we moeten veel strenger zijn.

We zullen de komende weken verschillende wetsvoorstellen neerleggen.

-> Wat vinden jullie van de Franse wet?

-> Vinden jullie dat er een volledige neutraliteit van de overheid moet komen?

Een gedachte over “Het Islamistisch separatisme

 1. De Fransen BEGINNEN eindelijk klaar te zien. Veel te laat natuurlijk, maar toch. Hopelijk kunnen ze de republiek nog redden.

  Ik vind het maar normaal dat de overheid waakt over de VOLLEDIGE neutraliteit. Dat is toch de basis voor een democratie. Destijds hebben we terecht de kruisbeelden in openbare gebouwen verwijderd, maar islamitische symbolen vormen blijkbaar een uitzondering. We zijn blijkbaar vergeten wat onderdrukking vanuit een godsdienst met zich meebrengt. Beetje bij beetje wordt de islam hier baas. Nog niet openbaar, maar onderhuids. Het begint in wijken, waar mensen onder druk gezet worden en het breidt zich uit als een olievlek. In het openbaar krijgt de islam steeds meer macht door zogenaamde “rechten” op te eisen, gesteund door blind links. Wat als ik morgen een openbare functie invul met een band rond mijn hoofd, waarop staat: “God bestaat niet !”. Dat is mijn geloof en overtuiging, en mijn geloof eist deze band rond mijn hoofd. Als ik de belachelijke redenering achter de toelating van islamitische symbolen volg, dan heb ik daar alle recht toe. Ik ben benieuwd hoelang het zou duren voor mijn geloof verboden wordt. Hoe lang zou het duren voor er weer zo’n naïeve of hypocriete gelovige “gekwetst” of “beledigd” is? Maar moslims mogen heel veel vanuit hun geloof, zelfs discriminatie is toegestaan (denk aan islamitische slagers). Als het omgekeerd zou zijn, België is te klein!
  Ongelooflijk maar waar: Het gemeenschapsonderwijs, waar voor iedereen (gelijk welke afkomst of overtuiging) wat voorzien is, wordt zelfs onder druk gezet door de islam. Moslims vinden dat ze meer “rechten” hebben.

  Ik wil hier tussendoor nog een zeer gevaarlijke evolutie aankaarten. Als een blanke tegen een blanke zegt: “Je bent een oen!”, dan is dat gewoon zijn mening. Als een blanke hetzelfde zegt tegen een niet-blanke, dan is het “racisme”. Alsof er geen niet-blanke oenen bestaan! Er worden zelfs boetes voor uitgeschreven! Het zelfde zien we met pesterijen. Onder blanken is het pesterij, vanaf dat het een blanke t.o.v. een niet-blanke is, is het “racisme”. Als dat geen discriminatie is, dan weet ik het ook niet. O ja, discriminatie kan blijkbaar enkel naar niet-blanken. O, en het woord ‘blank’ is ook “racistische”. Juist! Dank u wel, naïef links.
  We moeten serieus blijven. Het is gewoon ridicuul hoe men wetten misbruikt in België. België zou beter een voorbeeld nemen aan Frankrijk!

  Hoeveel moslima’s hebben er in het Westen reeds de alarmklok geluid? Ze wijzen allemaal op de naïviteit van links. Kijk wat Leïla Slimani bijvoorbeeld zegt over hoe het Westen omgaat met de islam. Hoewel links feministisch is, luistert het blijkbaar niet naar deze vrouwen. In werkelijkheid gaat het nog dieper, maar daar zal ik hier nu niet over uitweiden. Ik mag ook niet, in dit “democratische” België.

  Zonder neutraliteit is er geen democratie mogelijk. Dat zien we nu al: je moet maar eens een bedenking maken bij de georkestreerde gedachtegang over bijvoorbeeld migratie. Blijkbaar ben je dan een “racist”, “xenofoob” of “nazi”.
  Daarom begrijp ik nog steeds niet waarom de NVA – die verandering belooft – ervoor kiest om met die onzin mee te gaan. Waarom weigert de NVA om samen te werken met een democratisch verkozen Vlaams Belang? Vlaams Belang is GEEN synoniem voor “racist”. De mensen – waaronder ikzelf, als trouwe NVA stemmer – hebben geen alternatief meer. Voor verandering rest er blijkbaar maar één partij. En zoals bij elke partij moeten we er dan ook maar de negatieve kantjes bij nemen. En nee, ik ben geen racist!
  De politiek vergeet één belangrijk ding: Het zijn niet de hoge piefen die een land doen draaien, het is het volk! Als het volk valt, valt heel het land.

  Vriendelijke groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s