Over arrogantie, politieke recuperatie en sluipmoord

Paarsgroen begint op dreef te geraken. De kabinetten zijn nu vol geïnstalleerd, de kennismaking met de diensten is achter de rug, alsook de eerste reeks vergaderingen.

Door de overweldigende media-aandacht voor Corona, kan er veel passeren zonder de klassieke tam-tam. Dat maakt sommige regeringsleden onvoorzichtig, op het arrogante af. De politieke recuperatie van de afgelopen week toont dat mooi aan.

Eerst was er Bart Somers die het nodig vond om naar aanleiding van de gewelddadige dood van een homo in Beveren het VB te viseren in het Vlaams Parlement. Zwaaiend met een zelfgemaakte pancarte, riep hij het VB uit tot een bende homohaters. Zelfs de ouders van het slachtoffer riepen op om de tragische dood van hun zoon niet te misbruiken. Dat was buiten progressieve waard Bart Somers gerekend. Wie zich zijn uithaal herinnert naar aanleiding van de asielbrand in Bilzen, weet dat hij niet aan zijn proefstuk toe is.


Vervolgens konden Vincent Van Quickenborne en, in mindere mate, Annelies Verlinden niet snel genoeg de pluimen op hun eigen hoed steken voor een internationaal drugsonderzoek dat al 2 jaar loopt en waaraan ze op zich nul verdienste hebben. Wat er finaal uitkomt qua uitleveringen, veroordelingen en effectieve strafuitvoering moeten we afwachten. De gemene uithaal naar Jan Jambon en Bart De Wever was beneden alle peil. Vincent Van Quickenborne is zo stilaan de Bart Somers van de federale regering aan het worden. Met al dat gestook is het natuurlijk extra opletten uw eigen vingers niet te verbranden.

Als klap op de vuurpijl kregen we de politieke recuperatie van Tinne Van Der Straeten, de eco-warrior die ons land voor het eerst in decennia een energiebeleid zou moeten geven, maar eigenlijk maar één doel voor ogen heeft: de aloude groene vendetta tegen kernenergie beslechten, hoe onbetaalbaar, onzeker en klimaatonvriendelijk ook. In een FB-post insinueert ze sterk dat de 20.000 doden nav de hevige aardbeving in oa Fukushima er kwamen door de kernramp die er tevens ontstond. Dit slaat werkelijks nergens op. Het overgrote deel van de slachtoffers viel tijdens en direct na de aardbeving. Excuses kwamen er niet, wel een beschuldiging aan alle critici dat ze niet zo hard mogen uithalen want ‘dat woorden ertoe doen’. Het doet me wat denken aan mijn kinderen.

Politieke recuperatie is van alle tijden. Geen enkele partij is er immuun voor. Het is iets wat je steeds moet afwegen en waarbij de grootste voorzichtigheid aan de dag moet worden gelegd, zeker als er onschuldige slachtoffers en hun nabestaanden in het spel zijn.

Naast de politieke recuperatie heb je de politieke sluipmoord. Via strategische lekken en verdachtmakingen politieke tegenstanders proberen kaltstellen. Dat is van een heel ander kaliber, maar ook deze techniek lijkt Paarsgroen niet te schuwen.

Het feit dat het bestaan van en gedeeltelijke, selectief gekozen, informatie uit een geheime nota van de Staatsveiligheid opgesteld nav geruchten in de Iraanse diaspora over humanitaire visa, tot op de redactie van De Morgen geraakten, zijn hiervan een voorbeeld. Als blijkt dat dit vanuit een regeringskabinet komt, stelt zich een politiek probleem en wordt sluipmoord zelfmoord. Net zoals bij de eenzijdige perslekken in het Kucam-onderzoek is een grondig gerechtelijk onderzoek hierover, gepast en aan de orde.Advertentie

2 gedachtes over “Over arrogantie, politieke recuperatie en sluipmoord

 1. Bart Somers moet niet naar het VB wijzen als het op homohaat aankomt. Somers is een grote fan van de islam, eigenlijke de hele open vld. Geen kwaad woord over de islam, anders ben je een “racist” of “xenofoob”! Elke moslim waar ik mee spreek, haat gewoon homo’s en Joden, en dat zijn dan die “gematigde” moslims. En dan zoekt Somers een zondebok voor de toenemende homo- en Jodenhaat. Laten we nog meer moslims invoeren, dan is over 20 jaar homo- en Jodenhaat hier de nieuwe standaard. Ondertussen verkondigt De Croo (zoontje van) trots dat homohaat onacceptabel is in onze maatschappij. Hoe gaat hij dat in de praktijk brengen met de toenemende islamisering, waar geen kwaad woord over gezegd mag worden?
  O, en voor degenen die het nog niet weten: homo’s onder de moslims bestaan niet!. Yeah right! 😀
  O, en onder zwarte Afrikanen – ‘negers’ mag ik niet zeggen, want dat is “racistisch” – bestaat dat ook niet! 😀 Ach hypocriet zijn doet blijkbaar geen zeer.
  En Somers maar schieten op de partij waar de meeste Vlamingen voor gekozen hebben. Dat is de middelvinger opsteken naar de kiezers!
  Het waren trouwens de liberalen en socialisten die destijds de strijd aangingen tegen de onderwerpende katholieke kerk. Vandaag zijn het net die partijen, die destijds het gemeenschapsonderwijs oprichtten, die nu de poort openzetten voor de islam. Onbegrijpelijk!

  Gisteren heb ik nog een mooie en de nagel op de kop slaande reportage gezien op NPO. Helaas weet ik de naam niet van de reportage. Daarin werd gewezen op de gevolgen van wat onbekwamen als paars-groen doen. De grootste fout bleek het NEGEREN naar het volk. (‘negeren’ als dat maar niet “racistisch” is 😀 😀 ) Als we onze beschaving willen behouden, zal het snel moeten veranderen!

  Met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s