Het asielnaïviteitskwadraat

Zes maanden asielbeleid onder Sammy Mahdi in een notendop:

➡️ In coronalockdown terug volledig vrije inloop in de Belgische asielloketten;

➡️ Initieel recordbudget van 427 (!) miljoen euro voor opvang van asielzoekers;

➡️ Nog meer individuele asielopvang in huizen en appartementen;

➡️ Hevig verzet met achterhaalde argumenten tegen het Australisch migratiemodel;

➡️ Handenvol extra geld voor heilloze projecten rond vrijwillige terugkeer en illegalen met dure woorden als ‘coaches’ en ‘outreachteams’.
Doelstelling A: mensen die hier helemaal niet willen blijven omdat ze willen doorreizen naar het VK, toch overtuigen hier te blijven.
Doelstelling B: mensen die helemaal niet willen terugkeren omdat ze het hier te goed hebben of omdat ze de familieschande van de mislukking die terugkeren is, niet onder ogen willen zien, toch overtuigen terug te keren. Kortom, gedoemd om te mislukken;

➡️ Gedetailleerde asielinformatie voorzien in wel 9 talen waaronder het Tigrinya en het Somali. Talen uit het bijzonder gewelddadige, en in Somalië streng-islamitische, Oost-Afrika waar het zowat altijd bingo is als men in België asiel aanvraagt.
Via de nieuwe website http://www.asyluminbelgium.be worden de 4 (!) verschillende Belgische asielprocedures haarfijn uitgelegd, waaronder… het opnieuw aanvragen van asiel.
De regering stimuleert zélf meervoudige asielvragen. Ze organiseert zo haar eigen wachtlijsten, asielachterstand en administratieve ellende. Ter info: eind februari bedroeg de asielachterstand voor het eerst in vele jaren terug meer dan 10.000 (!) dossiers.

Ook opvallend: Er wordt op de nieuwe website nergens een woord gerept over terugkeer. DIenst Vreemdelingenzaken wordt amper vermeld, enkel ikv de asielaanvraag. Enkel rechten, rechten, rechten, nergens iets over de verplichting tot terugkeer bij een negatieve asielaanvraag (7/10 vd gevallen).

Deze paarsgroene regering voert een Gutmenschenbeleid obv het ‘Wir schaffen das’ van Angela Merkel, maar dan zónder al de strengere migratiewetgeving die Merkel wel degelijk ook doorvoerde. Wir schaffen das in het naïviteitskwadraat.

De Vlaming stemde (centrum)rechts en Vlaams en krijgt (centrum)links en Belgisch.

Prettige dag,

Theo

PS: De vier verschillende asielprocedures worden uitgelegd door de lieve Zana uit Syrië, een ongetwijfeld doodbraaf meisje (zonder hoofddoek). Ze is uiteraard op geen enkele wijze representatief voor de asielpopulatie in Europa, laat staan België, maar daar kan zij niets aan doen natuurlijk. De PR dienst heeft zijn werk gedaan…
PPS: Zo spijtig dat niet alle procedures voor onze eigen burgers mbt het aanvragen van steun, overheidsdocumenten, vergunningen… zo duidelijk zijn als het aanvragen van asiel in België. Een kwestie van prioriteiten?


Een gedachte over “Het asielnaïviteitskwadraat

  1. Op zo’n asielwebsite zou men eerst en vooral moeten uitleggen in wat voor maatschappij men terecht komt. Mannen en vrouwen zijn gelijk. Vrijheid van meningsuiting, hoewel dit tegenwoordig niet meer opgaat dankzij de massamigratie (het is tegenwoordig allemaal “racisme”). En met klem zou men moeten duidelijk maken dat geen enkele “god” of zogenaamde “profeet” hier de baas is. Misschien nog het meest belangrijke: als men hier blijft, moet men zich engageren voor Vlaanderen of België, niet voor het thuisland dat men de rug toekeerde. O, en niet te vergeten, hier hebben we HUMOR!
    Humor is geen “racisme”! Omdat we niemand uit sluiten wordt er hier ook gespot met goden en profeten. Als men daar niet tegen kan, zou men beter naar een ander continent “vluchten”. Daar krijgen ze natuurlijk niet zo’n ontvangst. Ze zijn blijkbaar wel héél kieskeurig om een “veilige” stek te vinden. Ik denk niet dat een echte vluchteling zoveel eisen zou stellen.

    Inderdaad, als Vlamingen steun of papieren moeten bekomen van de overheid… Pfff, ik zou hier een boek over kunnen schrijven. Maar voor de “asielzoeker” (vaak zeer bedenkelijk) legt men alles op een schoteltje. Met een advocaat dan nog! Ach, we trekken over 10 jaar de pensioenleeftijd wel op tot 80 jaar. En dan zal men zich in 2024 afvragen hoe het Vlaams Belang zoveel stemmen behaalt.

    In de regering zitten nooit mensen die arbeid geleverd hebben. Nooit mensen die weten wat het is om te ploeteren voor een peulenschil, om dan te zien dat al het belastinggeld wordt uitgegeven aan een rode loper voor “vluchtelingen” (vaak zeer bedenkelijk) en aan zakkenvullers. Misschien moeten we daar meer “diversiteit” in aanbrengen!

    Vriendelijke groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s