Twee Europese nederlagen op rij

De inkt van mijn laatste bijdrage was nog niet droog of de rolde al een nieuwe nederlaag van de Belgische Staat tav het Europees Hof van Justitie binnen.

Zaak?
Een illegale man werd door de Dienst Vreemdelingenzaken uitgewezen, met een verbod om België nog in te reizen voor een aantal jaar en dit om redenen van openbare orde (criminaliteit). Hij ging daarop in beroep omdat de DVZ volgens hem geen rekening had gehouden met het belang van zijn kind.

Het Hof stelt België nu in het ongelijk en concludeert dat Europese lidstaten veel meer rekening moeten houden met het belang van het kind voor ze een inreisverbod opleggen, ook al is dat inreisverbod voor vader en niet voor het kind.

Het belang van het kind is steeds belangrijk, maar wat met het belang van onze samenleving? Criminele illegalen vormen al jaren een enorme plaag en maken intussen zowat de helft van onze gevangenispopulatie uit. Wat met hun duizenden slachtoffers elk jaar? Mag een samenleving zich nog beschermen tegen dergelijke figuren?

Door het belang van het kind zo voorop te zetten zal dit arrest er de facto op neerkomen dat iemand die illegaal in ons land verblijft en criminele feiten heeft gepleegd, niet meer of nog heel moeilijk uitgewezen kan worden indien hij hier een kind heeft, ook al kijkt hij er al jaren niet naar om. Want dat is nog zo iets dat me al jaren stoort, in de rechtspraak is er veel te weinig aandacht voor de échte ouderrol die wordt opgenomen. Zorgt die wel voor zijn kind?!

Twee nederlagen op rij in twee principiële vreemdelingenzaken en dat voor Europa’s hoogste rechtbank. Heel pijnlijk dit.

Hoe kunnen een regering en haar administratie nog efficiënt mensen terugsturen en instaan voor de publieke veiligheid en de naleving van de vreemdelingenwetgeving? Ik vraag het me steeds vaker af.

Bij de volgende zware criminele daad van een illegaal zullen mijn collega’s de zware woorden weer bovenhalen, maar in de rechtbanken verliezen we keer op keer. Wat is de geloofwaardigheid nog?

Stop de illegale migratie en laten we eindelijk kiezen voor het Australisch migratiemodel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s