Nieuwe rechter EHRM

Vandaag is het een belangrijke dag voor België en voor het Europees migratiebeleid.

De Raad van Europa benoemt vandaag een nieuwe Belgische rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. De huidige Belgische rechter Paul Lemmens gaat met pensioen. Dit Hof toetst de praxis aan de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens (EVRM). Dit EVRM vormt een belangrijke juridische hoeksteen van onze Europese samenleving.

Het Europees Hof heeft al heel wat ophefmakende arresten geveld. Zo zorgde hun ‘Hirsi Jamaa vs Italië’-arrest ervoor dat pushbacks op zee onmogelijk werden waardoor de zeegrens sindsdien de facto open staat. Het Europees Hof krijgt vaak met zware kritieken te kampen omdat ze de illegale migratie en drieste mensensmokkel de facto zou aanzwengelen en stimuleren. Een manifest gebrek aan terreinervaring leidt wel vaker tot wereldvreemde rechtspraak. De gevolgen op vlak van migratie zijn verstrekkend.

De paarsgroene regering stelde drie kandidaten voor: Maité De Rue, Sylvie Sarolea en Frédéric Krenc. Drie Franstaligen en uitgesproken linkse progressieve kandidaten die het oor van de opengrenzenlobby hebben. Sarolea werkte jaren als vreemdelingenadvocate en viel mijn beleid publiek aan. De Rue werkte zelfs nog op het kabinet van PS-kopstuk Laurette – bruit des bottes – Onkelinckx en werkt momenteel voor het omstreden ‘Open Society’ Fonds van de multimiljardair, beursgoeroe en opengrenzen-fanaticus Georges Soros.

De Standaard kopte niet voor niets in januari: ‘Vivaldi stuurt jonge, progressieve rechter naar Straatsburg.’

Vlaanderen stemde nooit eerder zo Vlaams en (centrum)rechts en gaf een democratisch helder signaal tegen de illegale migratiechaos en wat doet de linkse paarsgroene regering? Ze draagt bij het hoogste Europese rechtscollege drie linkse rechters voor…

Alle parlementsleden van de Raad van Europa hebben stemrecht. De stemming is in de loop van de dag. Er is maar één plaats beschikbaar. Ik houd jullie op de hoogte.

(De Raad van Europa is niet hetzelfde als de Europese Raad of het Europees Parlement. De Raad van Europa bestaat uit 47 landen waaronder bvb ook Rusland en Turkije. Voor de N-VA zetelen Darya Safai , Kristien Van Vaerenbergh en Andries Gryffroy.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s