Staatsburgerschap

Mensen opgelet!

De PS wil de Belgische nationaliteitsverwerving weer versoepelen. Alle rode lichten aan.

Waar gaat het over?
Gisteren bespraken we in de Kamer een wetsvoorstel van André Flahaut (!) ter aanpassing van het Wetboek Belgische Nationaliteit. Hij wil dat de in het buitenland geboren kinderen van genaturaliseerde Belgen die in het buitenland wonen sowieso Belg worden.
Momenteel schrijft de wet voor dat de ouders van die kinderen binnen de vijf jaar na hun geboorte een Belgische nationaliteitsverklaring op de Belgische ambassade moeten afleggen.

De PS wil dus weer beginnen morrelen aan onze nationaliteitswetgeving. De PS was de drijvende kracht achter de vermaledijde SnelBelgwet van de eerste paarsgroene regering Verhofstadt (1999). Dit was de meest permissieve nationaliteitswetgeving van de wereld. Ik wantrouw de PS dus enorm als ze aan die knoppen beginnen draaien. Als het van hun afhangt deel je de Belgische ID-kaarten uit als ware het snoepjes van Sinterklaas. Allemaal stemmen. Enkel op deze manier hebben ze de van oudsher liberale stad Brussel electoraal veroverd.

We hebben een tegenvoorstel ingediend om de wet te verstrengen in plaats van te versoepelen. We willen dat die vijf jaar verlaagd wordt naar één jaar na geboorte.

Ik was de drijvende kracht achter de afschaffing van de SnelBelgwet in 2012 en zal het niet tolereren dat het terug de verkeerde kant opgaat.

Not on my watch.

Ik houd jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s