C130 Hercules: iconisch toestel kent triest einde

Vandaag maakt de legendarische C130 Hercules CH13 zijn laatste vlucht. Gedurende decennia vormde dit toestel het icoon van onze luchtmacht. Dit toestel is één brok geschiedenis en betekent voor vele tienduizenden militairen en burgers zoveel meer dan 22 ton ijzer, staal en kunststof.

Vreemd genoeg landt de C130 niet op thuisbasis Melsbroek maar wel op een veredelde wei in Beauvechain/Bevekom waar hij nooit eerder gestationeerd stond. Geheel toevallig ligt dit in de achtertuin van PS-coryfee en gewezen minister van Defensie André Flahaut. Dit is een puur politieke beslissing van PS-minister Dedonder, Flahaut en WHI-baas Jaupart. Als beloning benoemt Dedonder Jaupart om tot zijn pensioen baas van het prestigieuze World Heritage Institute te mogen blijven. Ook al is het er een puinhoop op vlak van financiën en HR-beleid zoals blijkt uit rapporten van het Rekenhof en externe auditbureaus. Moet ik erbij vermelden dat Michel Jaupart een gewezen kabinetsmedewerker van André Flahaut was? Kortom. De cirkel is rond.

Dedonder loog hierover in het parlement, probeerde onterecht de schuld in de schoenen van haar voorganger Philippe Goffin te steken en hield het eensluidende advies van de legertop pro Melsbroek wekenlang achter.

Ze heeft geluk met alle Corona-aandacht of ze kon haar boeltje al pakken.

PS politiek. 👎

Ik laat het hier niet bij en blijf dit dossier opvolgen, maar dit is een pijnlijke nederlaag voor Melsbroek en Vlaanderen.

Prettige dag,

Theo

PS: Moest de N-VA in de regering hebben gezeten was dit nooit gepasseerd. De Vlaamse regeringspartijen laten echter passeren. Vooral Open VLD’er Tim Vandeput sprak straffe taal, maar daar bleef het bij. Luid blauw getoeter in de media, maar in de regering geen kik geven, dat kennen we intussen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s