Visa Iran: wie lekte geheime nota Staatsveiligheid?

Het net rond het veiligheidslek vanuit de regering mbt de Iraanse visa en de vileine karaktermoord op de familie Safai sluit zich…

Ter herinnering, de geheime brief van Staatsveiligheid die melding maakte van GERUCHTEN binnen de Iraanse diaspora over problemen met humanitaire visa werd enkel bezorgd aan volgende regeringsleden: Annelies Verlinden (BiZa), Vincent Van Quickenborne (Justitie) en Sammy Mahdi (A&M). Deze brief lekte. Dat maakte Jaak Raes, baas van Staatsveiligheid, zó kwaad dat hij voor het eerst sinds mensenheugenis zijn woordvoerdster naar de Radio 1 studio zond om de regering de levieten te lezen en verontschuldigingen aan te bieden aan de familie Safai.

De krant waaraan de geheime info van de Staatsveiligheid bezorgd werd, De Morgen, schrijft vandaag opmerkelijk genoeg: ‘Heeft Mahdi dan niet te snel aan de alarmbel getrokken?’ Wat ze eigenlijk bedoelen is: ‘Heeft Mahdi dan niet te snel aan de PUBLIEKE alarmbel getrokken?’

Het punt is immers niet dat Mahdi de inhoud van de geclassificeerde brief van Staatsveiligheid aan het parket bezorgd heeft. Dat is immers Mahdi’s taak en werd zelf gesuggereerd door Staatsveiligheid. De Morgen weet dat natuurlijk. Mahdi’s deontologische fout ligt hem in het bezorgen van deze info aan De Morgen. De indruk dat hij dit deed om directe – zelfde kieskring, profiel en thema’s – politieke concurrent Darya Safai te beschadigen, krijg je niet uitgewist.

Dat Mahdi zich nu verdedigt door te verwijzen naar Kucam, bewijst nogmaals zijn natrapperstrekje. De eerste vage ‘via-via-cafébaas’-melding bij Kucam kwam NADAT de reddingsoperatie volledig voltooid was. Ik ontving ook nooit enig alarmsignaal over Kucam van Staatsveiligheid of politie. Hij vergelijkt appelen met peren om zijn gezicht te redden. Heilloos.

De regering neemt een niet-geheime, onschadelijke en ongevaarlijke tweet over de NIET-deelname aan Operatie Barkhane in het vizier om een oppositieleider zwaar te sanctioneren, maar laat een intern veiligheidslek over visa Iran ongemoeid.

Wie gelooft die mensen nog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s