8 maanden gedonder met Dedonder: het brokkenparcours van Minister van Defensie Ludivine Dedonder

8 maanden gedonder met Dedonder: het brokkenparcours van Minister van Defensie Ludivine Dedonder

(Investituurdebat: geen Dedonder te bespeuren, enige afwezige regeringslid (van de 20!). Ze roept persoonlijke redenen in, wij laten het daarom passeren. Vast staat dat ze geen enkele kennis van Defensie heeft wanneer ze aantreedt. Volgens analisten wordt ze vooral minister omdat Magnette owv het genderevenwicht nog een vrouw uit de belangrijke provincie Henegouwen zocht.)

–> C130: Ondanks alle adviezen pro Melsbroek, verplicht ze Defensie om het toestel naar het Waals-Brabantse Beauvechain te brengen. Daar staat het nu te verkommeren op een veredelde wei. Ze houdt wekenlang lastige adviezen achter en steekt de Beauvechain-beslissing onterecht op voorganger Goffin (MR);

–> Fysieke proeven: De fysieke proeven worden wegens corona stopgezet voor nieuwe rekruten, maar lopen wel nog verder voor bevorderingen. Binnen de politie en brandweer blijft alles ook verder lopen (Cfr Beep Verlinden). Dedonder valt door de mand wanneer ik haar hierover ondervraag. Ze kent haar dossier niet. Verenigd links begint dan maar enthousiast te applaudisseren wanneer Vanessa Matz (cdH) me beschuldigt van seksisme.

–> Jaupart: Ze benoemt haar eigen PS-topambtenaar Michel Jaupart tot directeur van het World Heritage Institute (WHI) tot aan zijn pensioen en dat ondanks de vernietigende rapporten van Rekenhof en dito personeelsenquêtes. Tegen de man loopt een klacht bij UNIA omdat hij alle Vlaamsnationalisten (de ‘bruine smurrie’ zoals hij ons graag noemt) liefst op de sporen of achter de trein naar Auschwitz zou leggen. Vlamingenhater pur sang.

–> Operatie Barkhane / Geheimhouding: Dedonder dient klacht in bij PS-Kamervoorzitter Tillieux tegen mij omdat ik de geheimhouding zou geschonden hebben. Ik had gecommuniceerd dat we dit najaar niet deelnemen aan de Franse Operatie Barkhane in Mali. Dedonder motiveert haar klacht met de melding dat de Franse diplomatie nog niet op de hoogte en dus ontstemd was. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Kamer wordt dit artikel van het Kamerreglement toegepast en ik word zwaar gesanctioneerd. Deze week moest ze toegeven dat er helemaal geen negatieve reacties kwamen vanwege de Fransen. Vals voorwendsel.

–> Dossier J.C.: Extreemrechtse militair die sinds maanden op OCAD-lijst staat wandelt met oorlogstuig en een persoonlijke hitlist de kazerne uit en blijft dagenlang onvindbaar ondanks een ongeziene machtsontplooiing. ‘Schuld van de N-VA!’ dixit Dedonder die haar eigen ontslag uitsluit en ons en passant beticht van haatzaaierij en populisme. Haar coalitiepartners CD&V en Open VLD kijken gegeneerd weg. Nog maar eens.

Zelfs de coulantere Franstalige kranten beginnen haar door te hebben en schreven de afgelopen dagen kritische artikels en edito’s.

Defensie verdient beter, veel beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s