De slachter van Teheran

Vandaag legt de ‘slachter van Teheran’ de eed af als President van de Islamitische Republiek van Iran. Ayatollah Raisi gaf de opdracht om 1.500 (!) politieke gevangenen te vermoorden, en wordt nu beloond door de enige echte baas van Iran, de ‘supreme leader’ Ayatollah Khamenei. Hij werd verkozen na een zoveelste schijnverkiezing die trouwens massaal werd geboycot door de Iraanse bevolking.

‘Wat kan mij dat schelen?’, denken velen nu, maar moet ik herhalen dat de Islamitische Republiek van Iran de grootste financierder en organisator van islamistische oorlogen en terrorisme in de wereld is? Van de burgeroorlog in Yemen, de problemen in Irak en Libanon, tot ontvoeringen in New York en aanslagen in Europa, Iran is steeds de onzichtbare hand.

En wie is er aanwezig op zijn inauguratie? De EU, baken van onze Westerse waarden. 😳

Raisi staat op de EU sanctielijst sinds 2011. En nu gaan we hem fêteren.

Alvast niet in mijn naam. Ik schreef hierover een protestbrief aan Michel, Von Der Leyen en Borell, het olijke trio dat de Europese Unie internationaal moet vertegenwoordigen.

Ik weet het wel, internationale politiek heeft altijd een stuk hypocrisie in zich, maar er zijn grenzen. Dat de EU de inauguratie bijwoont van iemand die al sinds 2011 op haar eigen sanctielijst staat wegens misdaden tegen de menselijkheid, toont nog maar eens aan dat de EU geopolitiek vaart zonder enige koers of kompas.

Raisi hoort thuis in het Internationaal Strafhof in Den Haag. Bij andere massamoordenaars als Kony, Lubanga en Milosevic.

PS: Hongarije en Polen, dát zijn pas de echte probleemlanden. En Trump. Awoert, Trump.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s