Belgische Klimaatvluchtelingen

‘We hebben de eerste klimaatvluchtelingen gezien in Wallonië.’ Dat beweren de Franstalige groene voorzitters Maouane en Nollet.

Het gaat dus niet over de verpletterende politieke verantwoordelijkheid van de Waalse regering die de sluizen niet tijdig opende en de bufferbekkens niet tijdig ledigde, ondanks alle waarschuwingen van dagen voordien. In Vlaanderen gebeurde dit wel, in Wallonië niet en dat veroorzaakte alle ellende. De bevoegde minister in de Waalse regering is dan nog van Ecolo…

Neen, die arme Waalse gezinnen die nu al zes weken zonder huis, electriciteit of warm water zitten, zijn niet gedupeerd door het rampzalige Waalse beleid voor en na de watersnood. Niets daarvan, het zijn simpelweg de eerste ‘klimaatvluchtelingen’, net zoals die inwoners van Kiribati die hun eiland in de Indische oceaan ontvluchten omdat de zeespiegel stijgt en hun eiland verdwijnt.

Waarheen deze Waalse slachtoffers dan vluchten is me niet duidelijk. Ik had begrepen dat ze de woningen en dorpen zouden heropbouwen. Wat heeft dat dan met vluchten te maken? Misschien moeten ze maar naar Vlaanderen komen, gelet op de immense solidariteit vanuit Vlaanderen met 80% Vlaamse vrijwilligers.

Wist je trouwens dat die Groenen voor de Klimaatvluchtelingen de Conventie van Genève willen uitbreiden? Klimaat moet voor de groenen een nieuwe grond vormen voor bescherming en papieren in het Westen. Modderstromen, bosbranden, hevige regenbuien, droogte, verwoestijning, stormen… alles is vanaf dan goed voor een one way ticket naar het beloofde land. Als we hier zelf niet verzuipen tegen dan, natuurlijk.

Iedereen die hier bedenkingen bij heeft wordt weggezet als een klimaatontkenner, na racist de nieuwe ratel voor moreel gebuisd gepeupel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s