NAVO herfstmeeting Lissabon

Onderweg naar Lissabon. We vergaderen drie dagen over de toekomst van de NAVO. Het NAVO parlement komt voor het eerst in twee jaar terug fysiek samen en dat is broodnodig.

Ons militair bondgenootschap is 72 jaar oud en vormt sinds 1949 onze garantie op vrede, veiligheid en vrijheid in het Westen. Toch staat het Atlantisch verbod onder druk. Het debacle in Afghanistan was pijnlijk en de Fransen zijn razend owv de duikbootdeal tussen de Australiërs en Amerikanen. Daarnaast zitten we met de toenemende agressie van Rusland en China, hebben we het Turkije van Erdogan niet in de hand en zijn er die dromen van het oprichten van een Europees leger. In de States neemt het onbegrip over onze lakse houding en ondermaatse Defensiebudgetten toe.

Kortom, veel te bespreken. Als Belgische delegatieleider en overtuigd Atlantist zal ik actief deelnemen aan de gesprekken.

Een gedachte over “NAVO herfstmeeting Lissabon

  1. De NAVO is enkel een garantie op vrede, veiligheid en vrijheid als er bekwame regeringsleiders aan het stuur zitten. Helaas zijn die bekwamen vandaag ver te zoeken.

    Mvg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s