Nieuwe asielcrisis

Las je ook dit piepklein artikeltje in De Zondag? (Onder mijn mandaat stond het op alle voorpagina’s.) Zelfs het eigen personeel van Fedasil begint te staken…

Terwijl de asielopvang al pompvol zat, vloog de paarsgroene regering in augustus nog eens 420 Afghanen binnen vanuit de luchthaven van Kaboel en 237 Syriërs via hervestiging.

Nu zitten ze natuurlijk vast in het Klein Kasteeltje omdat er geen doorstroom mogelijk is. Alles zit vol en dat was perfect te voorspellen. Slecht bestuur.

Paarsgroen is in haar ‘wir schaffen das!’-wedstrijd om de kampioen te zijn aan de goede kant van de geschiedenis, blind voor de situatie op het terrein. Wist je trouwens dat de situatie in Brussel-Noord (klassieke hub voor illegalen en mensensmokkelaars) zo onveilig geworden is dat een groot verzekeringsbedrijf mensen nu met een shuttlebus brengt? De afstand is amper 350 (!) meter.

Mahdi besliste om nog maar eens een oproep te lanceren aan alle lokale besturen om opvangplaatsen via het OCMW bij te creëren. Aangezien al zijn vorige oproepen op een koude steen vielen, lijkt het meer op een smeekbede. Zelfs zijn eigen CD&V-burgemeesters zijn die asielcrisis zo beu als kou pap. Ze vertegenwoordigen perfect wat er leeft bij de bevolking. Wir schaffen das nicht mehr.

Terwijl we los in een nieuwe asielcrisis zitten, heeft de bevoegde staatssecretaris blijkbaar tijd zat om een boek over de teloorgaande christendemocratie te schrijven, TV studio’s af te schuimen en weekendinterviews over ideologie te geven. Straffe kerel.

Zet ASAP mijn forse ontradingscampagnes terug online en voer terug asielquota in of binnen enkele dagen of weken moeten er terug massaal mensen op straat slapen. Geef de mensensmokkelaars één duidelijke boodschap, want een andere taal kennen ze niet: België is vol.

Een gedachte over “Nieuwe asielcrisis

 1. Dát bedoel ik se (https://theotuurt.wordpress.com/2021/10/09/navo-herfstmeeting-lissabon/#comment-3050).
  Wat zijn we met een organisatie als de NAVO, als onbekwame “leiders” de Westerse landen van binnenuit vernietigen? Europa gaat naar de vaatjes. Veiligheid foetsie! Vrijheid foetsie! Vrede foetsie!
  We krijgen een tweede Afrika: wat een “verrijking”!
  Ik krijg steeds meer de indruk dat de ondergang van de Westerse wereld en de blanken georganiseerd is.
  Geen enkele bekwame of eerlijke leider laat dit toch toe? Wat zijn ze van plan? Hoe kunnen die zakkenvullers hier nog profijt uit halen?

  Mvg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s